Rússia restringeix l'accés a Instagram

Rússia anuncia que restringeix a partir d'aquest divendres l'accés a Instagram i acusa la xarxa social de difondre crides a la violència contra el país i els seus habitants en relació amb el conflicte amb Ucraïna.

L'anunci l'ha fet el regulador de telecomunicacions rus Roskomnadzor després d'una petició de la Fiscalia General.

Instagram és molt popular entre la població de Rússia, especialment entre els més joves, i es calcula que té 63 milions d'usuaris al país. També s'ha convertit en una important eina de difusió per a les petites i mitjanes empreses i per a artistes i artesans que en depenen per donar visibilitat a la seva feina.

El govern rus també ha anunciat que emprendran accions legals contra Meta, l'empresa propietària d'Instagram, Facebook i WhatsApp, per la mateixa raó: fomentar "crides il·legals a l'assassinat i la violència contra els ciutadans de la Federació Russa per part dels treballadors de l'empresa nord-americana". La Fiscalia ha demanat que es consideri Meta una "organització extremista".

La restricció d'Instagram arriba després que Meta hagi suavitzat de forma temporal les normes d'expressió política per permetre publicacions contra la guerra a Ucraïna i missatges hostils contra l'exèrcit i contra els dirigents polítics russos; tot i això, va dir que no permetria crides a la violència contra els civils russos.

Anar al contingut