L'Astral marxa a assistir l'Open Arms, que fa vuit dies que espera un port segur
El vaixell Astral, que ha salpat per assistir l'Open Arms (ACN)
Badalona

L'Astral marxa a assistir l'Open Arms, que fa vuit dies que espera un port segur

Una tripulació d'onze persones porta aliments i altres materials als 121 migrants rescatats que hi ha a bord de l'Open Arms

Actualitzat

El vaixell Astral de l'ONG catalana Open Arms ha salpat aquest divendres a la nit des de Badalona cap on es troba l'embarcació Open Arms, que des de fa vuit dies està a l'espera d'un port segur per a les 121 persones rescatades que té bord.

Amb una tripulació d'onze persones, el vaixell ha sortit al voltant de la mitjanit per portar aliments i altres materials que necessita l'Open Arms, el qual aquest mateix divendres ha rebut la visita de l'actor Richard Gere, que també ha aportat subministraments.

L'embarcació va carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. Només d'arròs en porten 210 quilos. A més, també transporten recanvis per al motor i oli de l'Open Arms, que navega a prop de l'illa italiana de Lampedusa.

 

El vaixell Astral porta fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats (ACN)

 

L'Astral compta arribar on hi ha l'Open Arms d'aquí a dos dies. La tripulació preveu quedar-s'hi un dia i tornar a Badalona d'aquí a una setmana.

 

Una setmana buscant port segur

Fa més d'una setmana que l'Open Arms transporta 121 persones que fugien de Líbia en direcció a Europa. En menys de 24 hores, l'ONG catalana va rescatar 124 persones en dos naufragis: l'1 d'agost va salvar 55 persones d'una embarcació que estava a punt de naufragar i, poques hores després, va acollir 69 persones més. Dues de les dones embarassades van ser evacuades el dia 3 d'agost per la Guàrdia Costanera italiana.

Des d'aleshores, busca un port segur on deixar-los. Aquest divendres, l'ONG ha retret a la Unió Europea no haver estat "capaç de donar un portar per a les persones" rescatades:

 

 

L'embarcació s'ha trobat amb la negativa frontal d'Itàlia, que ha aprovat aquesta setmana un decret llei que imposa multes de fins a un milió d'euros per comandats que entrin en aigües italianes sense permís.

Tampoc Malta o Espanya s'han ofert per acollir les persones rescatades per l'ONG, entre ells, 31 menors. De fet, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha demanat a Espanya que es faci càrrec dels migrants de l'Open Arms, però el govern espanyol en funcions ha respost que la normativa internacional obliga Itàlia a deixar atracar el vaixell.

 

Una altra operació de rescat

D'altra banda, poc després de la mitjanit de divendres el fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha anunciat que el vaixell Open Arms acabava de ser activat per a una nova operació de rescat al Mediterrani:

 

 

 

 


         

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut