Barcelona

L'Associació de Professionals del Sexe dóna un curs de prostitució a 30 alumnes

S'ha fet un curs especialitzat en prostitució. Les professores Cristina Garaizábal i Conxa Borrell han compartit les seves experiències amb una trentena d'alumnes. El preu del curs és de 45 euros i s'hi tracta tot allò que es necessita saber per a la professió. També adverteix dels perills i les parts més difícils de la prostitució.

RedaccióActualitzat

La crisi canvia el perfil de les dones que es dediquen a la prostitució. Durant 4 hores les professores Cristina Garaizábal, psicóloga clínica amb trenta anys d'experìència, i Conxa Borrell, terapeuta sexual i prostituta, han compartit les seves experiències amb una trentena d'alumnes. El preu del curs és de 45 euros i s'hi tracta qüestions d'estil però també s'hi plantegen altres coses. Les professores, de l'Associació de Professionals del Sexe, diuen que és una professió que requereix intel·ligència emocional, grans dots amatòries, una gran capacitat d'empatia, habilitats socials i tenir seguretat en una mateixa. A ser prostituta, fins ara, se n'aprenia a base de fer serveis però això produïa molta soledat, disgustos i tristesa.

La majoria de noies que fan el curs expliquen que la part més difícil és suportar l'estigma social. Enfrontar-se a la família i als amics, al què diran.

A internet, els anuncis de prostitució no paren d'augmentar. En molts casos són de noies molt joves o de dones de més de cinquanta anys que amb la crisi han trobat en aquesta activitat la seva principal font d'ingressos. Majoritàriament aquests ingressos formaran part de l'economia submergida perquè les treballadores sexuals no tenen cap dret laboral. Una ocupació no regulada i que funciona al marge de la llei, sovint vinculada a xarxes d'explotació de dones.

El món de les treballadores sexuals compta, doncs, des de fa només uns mesos, amb aquesta associació. Una finestra a la legalitat que els dóna cobertura legal, fiscal i fins i tot mèdica. Una iniciativa pionera per al col·lectiu, presentada aquesta setmana a Barcelona i que és un pas en la lluita contra el proxenetisme. Neix en un moment en què moltes dones, empeses per la crisi, comencen a prostituir-se per subsistir i apareix, fins i tot, la necessitat de rebre una formació específica.

La majoria de les que s'han presentat a aquest curs pensen que els clients han de fer el que vulguin amb el seu cos. Però aquest curs, que va dirigit al món de la prostitució, a les nocions bàsiques per a la professionalització, és un curs que també ha aixecat polèmica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut