Barcelona

L'Associació d'Afectats per l'1-O: "El referèndum el vam fer i el vam guanyar"

Consideren que les persones que van rebre cops per defensar els col·legis l'1-O se sentiran dolgudes i decebudes "si tot allò no va valdre"

RedaccióActualitzat

L'Associació d'Afectats per l'1-O demana als polítics que tinguin en compte que el referèndum ja es va votar l'any passat i esperen que aviat es depurin les responsabilitats de les càrregues policials.

Per a la presidenta d'aquesta associació, Virgínia Martínez, seria una "decepció" que s'intentés fer un altre referèndum:

"Ja hem votat amb escreix, el referèndum el vam fer i el vam guanyar"

"Em sento dolguda i decebuda si tot allò no va valdre"

Des de l'Associació expliquen que hi ha gent que ha necessitat mesos de teràpia psicològica després de les càrregues policials del dia del referèndum i que, de fet, encara hi ha qui en continua fent. Diuen que hi ha persones que, ara que farà un any de les càrregues policials davant els col·legis, encara no es veuen capaces de parlar obertament del que va passar aquell dia.

La presidenta de l'Associació d'Afectats per l'1-O, veïna de Dosrius, explica que en aquest municipi hi ha hagut canvis "per a bo i per a dolent" després de l'1-O. En aquest municipi del Maresme hi va haver una de les càrregues policials més contundents el dia del referèndum.

 

Ara, diu, a Dosrius s'ha creat una relació més estreta entre gent que abans no tenia gaire contacte. Tot i això, també hi ha veïns que s'han distanciat malgrat es mantingui sempre la cordialitat:

"La gent dels pobles és la que més va resistir, perquè no estaves amb gent desconeguda, tenies allà la família i els amics, els veïns de sempre. Por se'n va passar, però tens clar que els teus no els deixes sols. No ets violent, però els teus drets i els dels teus no els deixes sols"

Notícia relacionada: Memòria visual de l'1 d'octubre

 

A més, des de l'Associació d'Afectats per l'1-O es reclama unitat als partits independentistes:

"Eixamplar la base per mi és anar junts"

La presidenta de l'Associació també defensa que es facin actes descentralitzats arreu del territori per celebrar l'aniversari del referèndum l'1 d'octubre, així com un acte unitari a Barcelona. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut