L'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme dóna suport amb condicions a l'inici de converses amb ETA

L'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme ha manifestat que dóna suport, amb condicions i no a qualsevol preu, a l'inici de converses amb ETA que va anunciar José Luis Rodríguez Zapatero. Tot i això, aquesta associació exigeix al president del govern central que els etarres compleixin íntegrament les penes de presó. El motiu de la roda de premsa ha estat però, demanar que el govern reconegui els familiars de les víctimes també com a víctimes del terrorisme. <br><br>
L'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme dóna suport amb condicions a l'inici de converses amb ETA
Barcelona

L'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme dóna suport amb condicions a l'inici de converses amb ETA

L'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme ha manifestat que dóna suport, amb condicions i no a qualsevol preu, a l'inici de converses amb ETA que va anunciar José Luis Rodríguez Zapatero. Tot i això, aquesta associació exigeix al president del govern central que els etarres compleixin íntegrament les penes de presó. El motiu de la roda de premsa ha estat però, demanar que el govern reconegui els familiars de les víctimes també com a víctimes del terrorisme.

Actualitzat

El respecte a la llei passa perquè els presos compleixin estrictament les penes de presó i que no es facin amnisties encobertes a través d'indults. Així ho ha fet saber en roda de premsa  l'associació, que es desmarca així d'altres col·lectius, com l'Associació Espanyola de Víctimes del Terrorisme, que ahir es manifestaven davant del Congrés. Diuen que no són partidaris de les manifestacions, sinó de denunciar presumptes irregularitats a la justícia, i reivindiquen que en aquest procés no s'utilitzi les víctimes políticament. 

No reconeixen com a víctimes un matrimoni que va perdre dos fills a l'Hipercor

Per altra banda, l'associació ha donat a conèixer una resolució de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i Assistència a Víctimes del Terrorisme en la qual es comunica que el matrimoni format per Enric Vicente i Nuri Manzanares, que va perdre dos fills fa 19 anys a l'atemptat de l'Hipercor, no són víctimes del terrorisme.