Moment de la detenció de l'acusat pel crim de dos agents rurals a Aspa
Barcelona

L'asseguradora del condemnat pels crims d'Aspa rebutja pagar la indemnització

Al·lega que l'assassinat dels dos agents no es pot considerar una activitat de caça, que és el que cobreix la pòlissa del caçador

RedaccióActualitzat

La companyia asseguradora Mussap es nega a assumir el pagament dels 300.151 euros d'indemnització establerta per l'Audiència de Lleida per la mort dels dos agents rurals a Aspa, al Segrià, el gener del 2017.

L'advocada de l'asseguradora Mussap al·lega que la pòlissa del caçador no cobria l'arma, sinó l'acció de caçar, i que el crim no es pot considerar una activitat de caça i, per tant, no està inclòs en la pòlissa.  

L'acusació rebutja l'argument i confia que el TSJC obligarà la companyia a pagar als familiars de les víctimes. La Fiscalia, l'acusació particular de les famílies, l'acusació popular de dues associacions d'Agents Rurals i fins i tot la defensa del condemnat consideren que el doble crim es va cometre "evidentment i indiscutiblement en una acció de caça".

 

Judici pel doble assassinat d'Aspa

 

Indemnització per responsabilitat civil

L'Audiència de Lleida va dictar sentència per l'assassinat dels dos agents rurals el febrer passat. Va condemnar el caçador a 45 anys de presó i va establir una indemnització de 990.000 euros a les famílies de les víctimes en concepte de responsabilitat civil. L'asseguradora Mussap havia de respondre fins al límit del capital assegurat en la pòlissa, 300.151 euros, però va recórrer, i aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha celebrat la vista oral de l'apel·lació de la sentència.

Dels 990.000 euros d'indemnització, a banda de la part que hauria d'assumir l'asseguradora, la resta serà reclamada a la Generalitat per falta de mesures de seguretat als agents rurals.  

 

Últim dia de judici a l'Audiència de Lleida
 

45 anys de presó

El caçador d'Aspa ha estat condemnat a 45 anys de presó per dos delictes d'assassinat i per un delicte de tinença il·lícita d'armes, a més d'una multa de 1.000 euros per un delicte contra la flora i la fauna.

El jurat popular va determinar en el judici que l'acusat va disparar quatre trets als dos agents indefensos sense que s'hagi aclarit el motiu.

 

Lloc del doble crim, a Aspa, al Segrià

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut