John Lennon va ser assassinat el 1980 a la porta de l'edifici on vivia
Nova York

L'assassí de John Lennon demana perdó gairebé 40 anys després

Mark Chapman es disculpa per un "acte menyspreable" amb el qual buscava la fama

RedaccióActualitzat

Gairebé 40 anys després de l'assassinat d'una de les grans figures de la música de tots els temps, John Lennon, l'home que el va matar, Mark Chapman, ha demanat disculpes a la seva vídua, Yoko Ono.

Chapman ha explicat que va assassinar Lennon per aconseguir la glòria, que va ser un "acte menyspreable", que li sap molt greu el dolor que va causar, que accepta passar la resta dels seus dies a la presó i que "mereixeria la pena de mort".

"No hi ha excusa. Va ser per aconseguir la fama. Crec que és el pitjor delicte, fer una cosa a una persona que és innocent."

"Va ser un acte extremadament egoista. Demano perdó pel dolor que li vaig causar [a Yoko Ono]. Hi penso tota l'estona."

Tot plegat ho va afirmar en la vista per obtenir la llibertat condicional, que se li va denegar a l'agost, per onzena vegada, i que no podrà tornar a sol·licitar fins d'aquí a un parell d'anys.

Memorial de John Lennon al Central Park de Nova York


El 8 de desembre de 1980, Chapman va disparar cinc trets, quatre dels quals van acabar amb la vida de l'exlíder dels Beatles a la porta de casa seva, a l'edifici Dakota de Nova York. Només unes hores abans, se li havia acostat per demanar-li un autògraf.

Champan, que aleshores tenia 25 anys, va segar la vida de tota una icona musical i social i va deixar milions de fans desemparats.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaEstats Units
Anar al contingut