Una corredora amb una foto de Laura Luelmo a la samarreta
Una corredora amb una foto de Laura Luelmo a la samarreta
Huelva

L'assassí confés de Laura Luelmo demana quedar en llibertat per un error tècnic

L'advocat de Bernardo Montoya en reclama la llibertat provisional perquè no es va gravar la confessió que va fer davant de la jutge

RedaccióActualitzat

Bernardo Montoya va confessar en seu judicial haver matat Laura Luelmo, la professora assassinada al desembre a El Campillo, Huelva, i està en presó provisional des de llavors. La seva confessió, però, no va quedar gravada i per això ara el seu advocat ha reclamat que quedi en llibertat provisional.

L'àudio no es va gravar per la falta de connexió del cable a l'equip informàtic, segons ha explicat l'advocat, Miguel Rivera.

El defensor considera que la petició de llibertat queda emparada per la jurisprudència de l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem. Al·lega que la transcripció de la declaració del seu client és "vàlida per agilitzar i facilitar consultes, però no com a mitjà de prova" perquè només es reconeix "el suport digital o multimèdia".

La conclusió, afegeix, és que la primera declaració que Montoya va fer al jutjat d'instrucció número 1 de Valverde del Camino "és com si no existís" i el seu client "és a la presó sense haver estat escoltat".

L'advocat es remet a la segona declaració de Montoya, que va ser a l'abril. Aleshores, va negar ser l'autor de l'assassinat i es va declarar innocent. De fet, va atribuir la mort a una exparella seva.

Joves de l'institut de Zalamea la Real col·loquen cartells de repulsa per l'assassinat de la professora (EFE)


En canvi, la Fiscalia ja va dir que l'absència de la gravació no hauria de ser un problema i va defensar la validesa de la transcripció.

La petició de llibertat es traslladarà ara a les parts perquè hi presentin al·legacions. Després, la titular del jutjat haurà de decidir què fer. La decisió s'espera per, almenys, d'aquí un mes.

 

Segrestada al carrer i agredida sexualment

Segons la investigació de la Guàrdia Civil, Montoya va segrestar la jove professora al carrer i la portar a casa d'ell, on l'hauria lligada. La noia hauria aconseguit deslligar-se i li hauria donat un cop molt fort a les costelles. Ell li hauria donat un cop al cap, que és el que li hauria causat la mort.

Després l'hauria ficat al maleter del cotxe i en va deixar el cos en una zona boscosa. Els investigadors i els forenses discrepaven sobre si la mort havia estat el mateix dia de la desaparició de la noia o 2 o 3 dies després, com apuntava l'autòpsia.

Laura Luelmo feia pocs dies que s'havia traslladat a El Campillo, per motius de feina. L'assassí confés havia quedat en llibertat a l'octubre després d'estar 20 anys a la presó per l'assassinat d'una dona.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicial
Anar al contingut