L'assaig clínic a l'Apolo posa a prova els tests ràpids en grans esdeveniments

Fins a 500 persones gaudeixen d'un concert aquest dissabte després de donar negatiu en una prova Covid

Actualitzat

Cinc-centes persones participen al concert d'aquest dissabte a l'Apolo, un assaig clínic per saber si els testos ràpids de detecció d'antígens de Covid poden servir per fer actes massius amb seguretat en un espai tancat.

Tots els assistents han de portar una mascareta que els donen a l'entrada, i només se la poden treure per beure, en una zona delimitada. No han de mantenir distàncies de seguretat.

Amb aquesta premissa, les ganes de gresca s'han imposat a mesura que els participants en l'assaig han pogut accedir a la sala. Els assistents han pogut entrar a una sala Apolo tancada durant mesos i els nervis i la il·lusió s'han fet notar des del primer minut.

Alguns dels participants asseguren que tenen moltes ganes que es pugi tornar a assistir a concerts en viu: "Estem bojos per anar a veure tots els concerts possibles."
 

Els assistents al concert s'han de posar la mascareta que els donen a l'entrada

 

Els candidats a assistir al concert s'han hagut de fer prèviament un test d'antígens, que havia de donar negatiu, i, en alguns casos, també una PCR. Les proves s'han fet entre divendres i dissabte en unes carpes al parc de les Tres Xemeneies.
 

Al parc de les Tres Xemeneies s'han posat carpes per fer-hi les proves de Covid (Primavera Sound)

 

És un estudi liderat per l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb la col·laboració de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i del Primavera Sound.

 

Estava previst fer el concert a l'octubre, però es va ajornar per la situació epidemiològica. També s'ha reduït a la meitat el públic de la sala.

Els voluntaris no han sabut fins una estona abans si havien estat escollits o no per assistir al concert, amb les actuacions dels DJ Marta Salicrú i Unai Muguruza, Renaldo & Clara i Mujeres.

Una part dels voluntaris no han pogut entrar a l'Apolo i s'han quedat sense música ja que han estat seleccionats com a part del grup de control. Els participants de l'assaig no han sabut la seva sort fins minuts abans que la sala de concerts obrís portes.També s'han donat casos de parelles o grups d'amics en què uns han estat seleccionats per entrar a l'Apolo i altres no.

Tots els voluntaris de l'assaig, inclosos els que no hagin entrat a l'Apolo, s'hauran de fer una segona prova el 20 de desembre.

Música en viu i DJ

Ja a dins, la música ha estat la principal protagonista amb un cartell amb la DJ Marta Salicru, els concerts de Renaldo & Clara, Mujeres i el DJ Unai Muguruza per tancar la sessió.

 

 

Els participants en l'estudi han pogut ballar lliurement, sempre amb la mascareta posada, excepte en cas de consumir begudes. A la sala també s'hi han posat taules i cadires per prendre alguna cosa. 

Futurs esdeveniments

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha asseguat a RAC1 que d'aquest assaig en depenen grans esdeveniments com el Primavera Sound o també el Mobile World Congress i altres congressos i fires que hi ha a Barcelona habitualment. 

"Si surt bé, és força representatiu i pot ser traslladable a esdeveniments més grans on s'apliquin les mateixes mesures", ha reconegut Clotet.

 

Una de les participants en l'assaig passa el control de temperatura
Una de les participants en l'assaig passa el control de temperatura (ACN/Blanca Blay)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut