Hi actuaran DJ Marta Salicrú, DJ Unai Muguruza, Renaldo & Clara i Mujeres(ACN/Sala Apolo)
Hi actuaran DJ Marta Salicrú, DJ Unai Muguruza, Renaldo & Clara i Mujeres(ACN/Sala Apolo)

L'assaig clínic a l'Apolo en un concert sense distàncies serà, finalment, el dia 12

Es vol comprovar si les proves ràpides de detecció de la Covid són útils per a les actuacions en sales tancades

RedaccióActualitzat

S'havia de fer a l'octubre però l'empitjorament de la situació epidemiològica del coronavirus va obligar a ajornar-lo. Es tracta d'un estudi clínic amb 1.000 persones de públic a la Sala Apolo, que permeti establir l'eficàcia de tests ràpids de detecció d'antígens de la Covid com a estratègia de cribratge als participants en un esdeveniment musical en un espai tancat.

Finalment, es farà el dissabte 12 de desembre a les cinc de la tarda.

Les persones candidates a presentar-s'hi ja han rebut un qüestionari amb la informació. No hi poden participar les persones amb diabetis, hipertensió, cardiopaties o càncer en tractament. Tampoc els menors de 18 anys ni majors de 59 o els que convisquin amb majors de 70 anys.

L'estudi clínic i el concert està organitzat per Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Estudis per demostrar la viabilitat dels concerts

Aquesta experiència ha de servir per "fer concerts amb normalitat i de forma segura". Per això, vol demostrar la viabilitat dels concerts "si es compleixen les condicions mèdiques i de protecció adequades".

Els dies 11 i 12 de desembre es faran els tests ràpids i PCR a tots els assistents que serviran com assaig clínic sobre la seguretat de les sales de concerts i altres tipus d'actuacions culturals. La prova es repetirà el 20 de desembre.

Segons un comunicat de la Sala Apolo enviat a possibles voluntaris, el mateix dia del concert es dividirà els assistents en dos grups: un que entrarà a la sala i l'altre que no podrà assistir al concert però que igualment ajudarà en l'assaig clínic.

La Sala Apolo en un concert abans de la pandèmia (ACN)
La Sala Apolo en un concert abans de la pandèmia (ACN)

A dins hi actuaran els DJ Marta Salicrú i Unai Muguruza, Renaldo & Clara i Mujeres.

El públic estarà dret, sense distància de seguretat però amb mascareta que es podran treure per consumir begudes.

Tots el participants, tant el que entrin al concert com el que no, si completen l'estudi, podran triar una entrada de dia per a la pròxima edició del Primavera Sound.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19MúsicaPrimavera Sound
Anar al contingut