L'arxiu històric de TV3 recupera les millors innocentades de la cadena

RedaccióActualitzat

Ja queden lluny aquells anys en què molta gent rebuscava entre els fulls dels diaris o observava amb atenció les notícies al televisor per mirar de descobrir quina era la innocentada que els diferents mitjans de comunicació els havien preparat per al dia 28 de desembre, el dia dels Sants Innocents.

Amb el pas dels anys, aquesta tradició s'ha anat perdent. Els temps han canviat, i ara és molt difícil trobar alguna innocentada barrejada entre les notícies del dia.

Per recordar aquelles èpoques, Televisió de Catalunya ha mirat en els seus arxius i ha recuperat algunes de les millors innocentades de la seva història.

Entre d'altres, destaquem les de l'investigador Josep Mestres, que presentava l'any 1986 un televisor que funcionava gràcies al gas butà. El Palau Robert de Barcelona es va omplir de persones que esperaven amb impaciència les explicacions del suposat científic.

 


La targeta informatitzada intel·ligent va fer anar de bòlit molts televidents l'any 1989. Es tractava d'una targeta que permetia solucionar els problemes d'embussos. Trucant a un número de telèfon es podia concertar l'hora de sortida de la ciutat i així s'evitava patir cues els caps de setmana conflictius.

 


El 1990, la innocentada va ser molta sonada. Feia referència a la retirada de les targetes del NIF. S'havien de retornar a l'Estat perquè les destruís. Només es tenia temps fins al 31 de desembre i qui no complís amb aquesta obligació seria sancionat administrativament. Va haver-hi molta gent que es va angoixar de tal manera que la centraleta de TV3 es va col·lapsar.

 

 

 


L'any 1992, l'orca Ulisses tenia problemes de creixement i va ser traslladada al Port Olímpic de Barcelona. Molts curiosos van anar-ho a comprovar. I, efectivament, la van trobar nedant, encara que només en van poder veure l'aleta dorsal.

 


Lech Walesa, president de Polònia, feia un viatge privat a Barcelona. Era l'any 1993. En realitat, es tractava del Màgic Andreu, que, caracteritzat de Walesa, feia veure que arribava a la capital catalana a operar-se de l'esquena.

 



Aquell mateix any, fins i tot el mateix periodista Eduard Boet va ser objecte d'una innocentada mentre presentava el trànsit.

 


Ja fa quatre anys es va fer una notícia que recollia algunes de les millors innocentades de TV3. Un homenatge a aquelles innocentades que per un dia trencaven amb la quotidianitat.
ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut