L'art urbà també es desconfina i els grafiters tornen al carrer

L'art urbà tampoc ha pogut expressar-se durant el confinament
L'art urbà també es desconfina i els grafiters tornen al carrer

L'art urbà també es desconfina i els grafiters tornen al carrer

L'art urbà tampoc ha pogut expressar-se durant el confinament
Jofre Font Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Obra de carrer de Lara Gombau

L'art urbà és una forma de protesta que es plasma en parets de tot del món i que, durant el confinament, tampoc no ha pogut expressar-se.

Ara, amb la desescalada, els grafiters han tornat als carrers. Una de les figures més populars de l'art urbà barceloní, TV Boy, va demanar amb un cartell que tothom es quedés a casa.

 

L'artista Lara Gombau, el primer que ha retratat ha sigut el dia que va remullar el seu confinament, i des de llavors s'ha passat la setmana pintant. Diu que tenia moltes ganes de sortir al carrer.

"He reciclat tots els suports que tenia per casa, i quan es van acabar la meva xicota em va dir que pintés a la paret i han acabat totes les parets dels balcó ratllades, fins que m'han deixat sortir."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

aRaL está pintado... #wallspot #acrilicpainting #artefigurativo #muralara #muralaral #illustrationoftheday #wip #workinprogress

Una publicación compartida de LaRa Gombau (@laragombau) el

 

Aquesta il·lustradora combina els murals més pictòrics amb el grafiti, una tècnica en què aboca la seva cara més còmica. La Lara explica que tota aquesta situació "dona mal rotllo però què millor que fer-ho rient".

Gombau ha pintat en unes parets habilitades a la zona de Drassanes. Com altres que també hi han retratat el virus, ha reservat el seu tros de mur a través de l'aplicació Wallspot, que inclou espais on està permès fer-hi art urbà.

Marc Garcia, director de Wallspot, explica que els usuaris de Wallspot tenien la necessitat d'expressar i més després de "les sensacions i emocions que hem tingut durant aquests dos mesos, perquè molts aquests dies estan explotant".

A l'altre extrem de la ciutat, al Mas Guinardó, un altre pinzell i rodets, els d'Edjinn, han equipat amb mascareta un dels seus personatges.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

COVID HUNTER para @wallspot_org 😷😷😷 thnx to @rebobinart y saludines para @2000nce y @tashme_vlo

Una publicación compartida de Edjinn (@edjinn) el


Aquesta explosió de color afecta diferents ciutats. A l'Havana, per exemple, els artistes pinten des del centre fins a primera línia de mar amb la mascareta que fa temps que porten els que treballen amb esprais i brotxes.


Un avantatge per a més d'una activitat que s'adequa als moments actuals, ja que també es fa en solitari i a l'aire lliure.
L'esclat d'art en parets també es detecta en capitals europees, com París, on l'artista Ender ha fet una intervenció assenyalant la fragilitat del planeta.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut