El castell inflable de William Forsythe al MNAC (ACN)
El castell inflable de William Forsythe al MNAC (ACN)

L'art de saltar en un castell inflable pren la Sala Oval del MNAC

El coreògraf William Forsythe convida els visitants del MNAC a ser ballarins dins del seu castell inflable

RedaccióActualitzat

Un gran castell inflable blanc per saltar i ballar. Com si es tractès d'una fira de poble, però al bell mig de la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), al Palau Nacional de Montjuïc. És la proposta del coreògraf William Forsythe per al Festival Grec. 

El gran 'White Bouncy Castle', o el castell gegant inflable blanc, de Forsythe es belluga des d'aquest dijous al ritme dels visitants que hi entren, es mouen i salten al seu interior.

El coreògraf convida tothom qui entra al seu castell a convertir-se alhora en espectador i intèrpret que interacciona amb l'espai a través del seu moviment i al so d'una composició musical de Joel Ryan.

La instal·lació s'estarà a la Sala Oval del MNAC fins al dia 28 de juliol.

 

 

El director del MNAC, Pepe Serra, considera que la proposta ajunta diverses disciplnes artístiques:

 "Hi ha un encert enorme del Grec amb aquesta proposta, perquè no hi ha tantes coses de l'escala de la Sala Oval, i per la idea de barrejar disciplines en diàleg amb l'espai del museu"

El director del Festival Grec, Cesc Casadesús, també està entusiasmat amb la proposta:

"És molt divertit. Tornes a ser nen, i és meravellós que aquest espectacle-instal·lació pugui fer-te retornar unes sensacions tan divertides i grupals"

El director ha explicat que va ser el mateix Forsythe qui es va "enamorar" de l'espai i va decidir que la Sala Oval del MNAC havia de ser el lloc on instal·lar el seu castell inflable. 

 


Objectes coreogràfics

El castell inflable és un dels "objectes coreogràfics" de Forsythe. L'artista ha explicat que un objecte coreogràfic "no és un substitut del cos, sinó més aviat un lloc alternatiu des d'on es pugui comprendre la incitació i l'organització possibles de l'acció".

William Forsythe, nascut el 1949, va ser director del Ballet de Frankfurt entre 1983 i 2004, i el 2005 va crear la seva pròpia companyia, The Forsythe Company. Més endavant va començar a destacar com a creador d'instal·lacions performàtiques i d'objectes coreogràfics. 

ARXIVAT A:
ArtMuseus
Anar al contingut