Washington

Larry King, "l'entrevistador tranquil", diu a reveure després de 25 anys en antena

Larry King, el presentador estrella de la cadena nord-americana CNN durant els últims 25 anys, va posar punt final al seu programa d'entrevistes al cap d'un quart de segle en antena. Després que pel seu "Larry King Live" hi han passat tots els presidents i expresidents dels Estats Units, a l'últim programa, fet només amb convidats sorpresa, l'entrevistador tranquil va tornar a reunir Obama i Clinton, i va parlar amb vells amics com Barbra Streisand o el governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger. Als 77 anys Larry King es retira, tot un esdeveniment en el "star system" televisiu dels Estats Units i del món de la comunicació a escala global.

Actualitzat
Després de 50.000 entrevistes Larry King va acomiadar-se de l'audiència i va tancar el seu programa, en antena durant els últims 25 anys. Per fer-ho, King va haver d'improvisar. En l'última emissió del seu "Larry King Live" tot eren convidats sorpresa.

El Dia de Larry King


El governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, en una connexió, li ha fet saber que a partir d'aleshores el dia 16 de desembre havia passat a ser oficialment a Califòrnia el de Larry King "per 25 anys de gran entreteniment, de grans entrevistes i de gran amistat".

També el president Obama ha enviat un missatge de comiat, i Bill Clinton, convidat al programa 29 vegades amb la d'ahir, ha entrat en directe des de la seva residència a Little Rock, a Arkansas.

Mestre d'entrevistadors, King sempre deia que una bona entrevista només té un secret. Deia King: "Cada dia quan em llevo em recordo a mi mateix que res del que jo digui m'ensenyarà res. Si vull aprendre, hauré d'escoltar".

Moments inoblidables

King ha protagonitzat moments inoblidables, inclòs el seguiment que va fer els dies posteriors a la mort de Michael Jackson, la cobertura al voltant del judici a O. J. Simpson o el moment en què Oprah Winfrey va donar públicament el seu suport a Barack Obama com a candidat presidencial.

El presentador va anunciar el juny que penjava els tirants. El seu objectiu semblava clar: als 77 anys volia dedicar més temps a la seva família, començant per la seva setena esposa i els seus dos fills de 10 i 12 anys. Però hi ha qui també va parlar d'una caiguda de la seva audiència.

El moment de penjar els tirants

King ahir va confessar que el moment de penjar els tirants i el micròfon era difícil: "No se què dir, excepte a vosaltres, la meva audiència… en lloc d'adéu, què us sembla 'a reveure'?". I és que la cadena CNN pensa recuperar la seva veu ronca encara en altres ocasions per presentar algun especial sobre afers nacionals o internacionals. A reveure, senyor King.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut