El Ministeri de Foment ha premiat la trajectòria de Lluís Clotet.
El Ministeri de Foment ha premiat la trajectòria de Lluís Clotet.
Madrid

L'arquitecte català Lluís Clotet rep el Premi d'Arquitectura espanyol

El Ministeri de Foment ha premiat la trajectòria de l'arquitecte català amb aquest reconeixement. El jurat n'ha destacat la "bellesa sense dogmes" i ha valorat la "rellevància internacional del moviment" que ha generat el seu estudi Per, on va començar la seva activitat, del 1964 al 1981. El Patronat de l'Habitatge de Barcelona també ha estat premiat amb el Premi d'Habitatge 2010 que concedeix el Ministeri per promoure habitatge públic de qualitat i assequible.

Actualitzat
El ministeri de Foment, a través de la Secretaria d'Estat de l'Habitatge i Actuacions Urbanes, ha concedit el Premi d'Arquitectura 2010 a l'arquitecte català Lluís Clotet. El jurat argumenta que Clotet és "un arquitecte fidel al seu temps, amb una arquitectura que reflecteix amb rigor una geometria ortodoxa, d'ampli alfabet, fidel a la gravetat i aspirant a una bellesa sense dogmes".

El jurat també ha valorat la "rellevància internacional del moviment" generat per Lluís Clotet amb el seu estudi Per, fundat el 1964 juntament amb Pep Bonet, Cristian Cirici i Oscar Tusquets, que va marcar l'inici de la seva activitat professional i de la seva arquitectura, "erigida en el bell i savi argument del seu idioma expressiu", que s'ha anat consolidant "mitjançant una intensa i fructífera col·laboració amb el també arquitecte Ignasi Paricio", coautor de les seves millors obres des del 1983.

Nascut a Barcelona el 1941, Lluís Clotet té diversos premis d'arquitectura i disseny. De les seves obres en podem destacar la seu del Banc d'Espanya a Girona, un grup d'habitatges a la Vila Olímpica de Barcelona, l'edifici Illa de la Llum al 22@ o projectes de remodelació com el del Convent dels Àngels o la Llotja de Mar, també a la capital catalana. El seu esperit pluridisciplinari l'ha portat també a dissenyar mobles i objectes per a Bd Barcelona Design.

Per la seva banda, el Premi de l'Habitatge 2010 ha estat concedit al Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona per considerar que durant els seus 80 anys "ha sabut adaptar els seus objectius a fer un habitatge segons les necessitats canviants de la societat". El jurat considera que les iniciatives del Patronat han estat "inspiradores de polítiques públiques" i destaca especialment la promoció de noves tipologies d'habitatges i la utilització del dret de superfície. També ha valorat la seva defensa dels projectes que respecten el medi ambient i que fomenten la inclusió social dels ciutadans.

Finalment, el Premi d'Urbanisme 2010 del Ministeri ha anat a parar al projecte educatiu del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Galícia, Proxecto Terra.
Anar al contingut