La gent que era a la plaça davant la Basílica s'ha acumulat a la porta per veure la Mare de Déu
La gent que era a la plaça davant la Basílica s'ha acumulat a la porta per veure la Mare de Déu

L'arquebisbe de València obre la basílica i provoca una acumulació de fidels

El cardenal Cañizares ha decidit obrir la porta de la basílica per la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats i ha provocat una aglomeració de fidels

RedaccióActualitzat

València està encara en la fase zero de la desescalda. I ho continuarà estant demà. Les misses amb públic, per tant, no estan permeses. Malgrat això, el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, ha decidit avui obrir la porta de la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats en el dia de la festivitat de la verge. El gest ha provocat l'acumulació de fidels i pot tenir repercussions per a la diòcesi.

Segons informa A punt, la delegació del govern espanyol al País Valencià investigarà la decisió de Cañizares. La Policia Local de València ha pres nota del que ha passat a la basílica i ha elevat al Ministeri de l'Interior una proposta de denúncia a l'arquebisbat.

 

El cardenal Cañizares ha decidit obrir la porta perquè els fidels poguessin veure la Geperudeta
El cardenal Cañizares ha decidit obrir la porta perquè els fidels poguessin veure la Geperudeta

Cañizares ha fet la missa a porta tancada sense fidels, però en acabar ha obert la porta perquè els fidels poguessin veure la imatge de la Mare de Déu, coneguda popularment com la Geperudeta. Han estat uns minuts en què desenes de fidels s'han acostat a l'entrada, incomplint la distància de seguretat.

A la plaça del davant del temple hi havia agents de la Policia Local. El consistori els ha enviat en previsió d'aglomeracions, però no s'esperaven que fos la mateixa arxidiòcesi qui obrís la porta.

Les imatges s'han fet virals a les xarxes socials:

 

ARXIVAT A:
País ValenciàEsglésiaCoronavirus
Anar al contingut