Arquebisbat de Tarragona (arxiu)
Arquebisbat de Tarragona (arxiu)
Tarragona

L'arquebisbat diu que no té "cap denúncia ni indici" contra el rector de Constantí

En un comunicat es lamenta "profundament" el patiment de les víctimes, s'ofereix a "escoltar-les" i es compromet a protegir els menors

Actualitzat

L'arquebisbat de Tarragona ha assegurat que no li consta "cap denúncia ni indici" contra mossèn Pere Llagostera, després que diverses víctimes hagin explicat que va abusar-ne sexualment quan era rector de Constantí.

Entre els que han denunciat aquest abusos hi ha Joan Reig, bateria d'Els Pets. Reig ha publicat una cançó, "Corvus", sobre el cas que ell mateix va viure, al seu nou disc "Som". Reig es va decidir a publicar la cançó, que tenia al calaix, després sortís a la llum una altra víctima de mossèn Pere Llagostera. El primer que ho va denunciar va ser Joan Maria Ramón, que ells ho va fer, també per una efecte en cadena arran d'una entrevista a Albert Soler, director del reportatge emès per NETFLIX "Exàmen de consciència"

Mossèn Pere Llagostera va morir fa dos anys.


L'arquebisbat deTarragona fa un breu comunicat de tres punts, publicat a la seva pàgina web, on lamenta "profundament" el patiment de les víctimes i es posa a la seva disposició per "escoltar-les", alhora que ha subratllat que està "compromès plenament" a garantir la protecció dels menors, tal com el papa Francesc demana en aquesta matèria.


Text del comunicat:

"En relació amb les informacions aparegudes als mitjans de comunicació en què es vincula un prevere difunt d'aquest arquebisbat amb presumptes abusos a menors la dècada dels anys setanta del segle XX, l'arquebisbat de Tarragona manifesta:

  • Que està compromès plenament a garantir la protecció dels menors, tal com el papa Francesc ens demana en aquesta matèria.
  • Que en relació amb les acusacions contra el difunt mossèn Pere Llagostera, en aquest arquebisbat no consta que hi hagi hagut mai cap denúncia ni indici contra ell.
  • Que lamentem profundament el sofriment que hagin patit les víctimes i ens posem a la seva disposició per escoltar-los.

Tarragona, 3 de febrer del 2019"

ARXIVAT A:
MenorsEsglésia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut