L'Arquebisbat de Tarragona denuncia un cas d'abusos sexuals que havia amagat durant anys
El capellà acusat ha estat suspès de la seva activitat i se n'ha informat, també, el Vaticà
L'Arquebisbat de Tarragona denuncia un cas d'abusos sexuals que havia amagat durant anys
Manuel Fuentes a l'arxiu de l'Arquebisbat de Tarragona

L'Arquebisbat de Tarragona denuncia un cas d'abusos sexuals que havia amagat durant anys

El capellà acusat ha estat suspès de la seva activitat i se n'ha informat, també, el Vaticà

RedaccióActualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Nou presumpte cas d'abusos sexuals dins de l'Església a Tarragona. S'investiga Manuel Fuentes, capellà de la Selva del Camp i director de l'arxiu històric de l'Arquebisbat de Tarragona.

Els fets haurien passat fa 20 anys, però ha estat aquest mes de desembre quan la informació ha arribat a l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, segons ha fet públic en un comunicat.

S'ha activat el protocol d'actuació i, després d'una primera investigació, l'arquebisbat ha portat el cas a la Fiscalia de Tarragona, que ja ha confirmat que obrirà una investigació. També se n'ha informat la Santa Seu i s'ha suspès el prevere de tota la seva activitat.


Dos testimonis

Segons una informació del diari Ara, hi ha constància de dues víctimes, un noi de 18 anys i un menor de 17, fills de famílies pròximes al rector.

Un dels casos hauria passat al monestir de Santes Creus quan Fuentes n'era rector.

El mossèn hauria convidat a sopar el noi i en acabar l'hauria fet dormir en el mateix llit que ell. Segons la víctima, li hauria fet tocaments i es va masturbar al seu costat. L'endemà, el mossèn li hauria demanat que no ho expliqués a ningú.

El diari explica que la víctima ho va explicar a la parella, a un amic i als seus pares, que van entrevistar-se amb l'arquebisbe d'aleshores, Lluís Martínez Sistach, que s'hauria limitat a demanar-los que preguessin.

L'Ara explica un altre cas que hauria passat fa 20 anys amb un menor. En aquella ocasió, l'Arquebisbat també hauria demanat amagar els fets.
 

L'actual arquebisbe ofereix "veritat i justícia"

L'arquebisbe de Tarragona actual, Joan Planellas, ha explicat en un comunicat que al desembre va rebre la informació d'un possible cas d'abús sexual i que "s'està actuant, com a primers interessats, perquè s'imposi la veritat i la justícia".

Planellas ha afirmat que s'ha activat el protocol d'actuació previst per a aquests casos. "Des de l'Arquebisbat mirarem de ser el màxim de pulcres perquè es respecti l'honorabilitat de tots els possibles implicats en aquest cas i alhora reclamem la presumpció d'innocència fins que no es demostri el contrari."

 


De tota manera, ha volgut deixar clar que l'Arquebisbat de Tarragona "condemna tot abús sexual, de poder i de consciència, especialment quan hagi estat comès per un clergue".

"Faig meu el dolor de totes les víctimes i novament convido a denunciar aquests fets execrables a les autoritats civils i a l'Oficina de Prevenció i Protecció d'Abusos de l'Arquebisbat."

En el comunicat, l'arquebisbe Planellas ha expressat "la disponibilitat i voluntat pròpia i de tot l'Arquebisbat per continuar investigant els fets coneguts i per col·laborar amb la justícia del país en tot el que sigui necessari".

 

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualEsglésia
Anar al contingut