Buenos Aires

L'Argentina surt al carrer contra la violència de gènere

La mobilització vol conscienciar la societat d'un problema que s'ha enquistat i que es cobra una víctima cada 31 hores

Actualitzat

"Ni una menos". Aquest ha estat el lema de la massiva manifestació contra la violència de gènere que ahir a la nit va transcórrer pels carrers de Buenos Aires i que ha tingut rèpliques en altres ciutats argentines. A l'Argentina mor una dona cada 31 hores víctima de la seva parella o exparella.

L'Argentina ha fet de la protesta al carrer una part del seu ADN com a societat, i Buenos Aires ja viu amb normalitat les manifestacions que s'hi fan diàriament. Però aquesta ha estat molt diferent. Mai milers de persones s'havien concentrat de manera multitudinària per dir prou a les morts de dones a mans de les seves parelles.

L'Argentina sembla que s'hagi despertat d'un malson, de cop i volta; la tragèdia, però, es coneix bé a l'ONG Casa del Encuentro, on s'ajuda víctimes de la violència de gènere.

Ada Beatriz Rico, presidenta de l'ONG, advertia: "Cada 31 hores hi ha nens i nenes que es queden sense la mare. És una xifra alarmant, però tenim la seguretat que encara és més gran."

El crit contra la violència de gènere no només s'ha sentit a Buenos Aires, sinó també a d'altres ciutats argentines, de Xile i de l'Uruguai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut