Argentina

L'Argentina expulsa el bisbe ultraconservador que va negar l'holocaust jueu

L'Argentina ha decidit expulsar el bisbe ultraconservador Richard Williamson, que va negar l'holocaust jueu. En una televisió sueca va dir que cap jueu havia mort en una cambra de gas. El bisbe és expulsat de l'Argentina formalment per haver mentit sobre la seva activitat al país, però també per aquestes declaracions antisemites a la televisió, segons el Ministeri de l'Interior. A l'Argentina la comunitat jueva, que havia denunciat Williamson als tribunals, es mostrava satisfeta aquesta matinada per la decisió del govern d'expulsar-lo.

Actualitzat
El govern argentí li ha donat deu dies per abandonar el país. La premsa d'avui destaca que el bisbe que va negar l'holocaust jueu, el britànic Richard Williamson, segons ordres del Ministeri de l'Interior no pot continuar vivint a l'Argentina. Aquesta matinada, al seminari que té la ultraconservadora Fraternitat de Pius X a La Reja, a 40 quilòmetres de Buenos Aires, on va ser director i on probablement continua vivint, no han volgut fer declaracions als mitjans de comunicació.

El bisbe Williamson va declarar a la televisió sueca que creia "que la conclusió més seriosa és que entre 200.000 i 300.000 jueus van morir en els camps de concentració nazis, però ni un va morir per gas en una cambra de gas." Aquestes paraules negacionistes de l'holocaust van provocar un fort escàndol, sobretot pel fet que dos dies després de la difusió de l'entrevista, el papa Benet XVI, que segons la Santa Seu no les havia sentit , li va aixecar la pena d'excomunió, tal com va fer amb tres bisbes més, també integristes lefebrians.

La comunitat jueva internacional va posar el crit al cel i el Vaticà li va exigir que es retractés. Williamson no ho va fer, argumentant que havia de revisar les proves històriques i el mateix Papa ha hagut de condemnar reiterades vegades des d'aleshores l'holocaust i el negacionisme.
Anar al contingut