Aigua sortint d'una aixeta
Aigua sortint d'una aixeta
Barcelona

L'Àrea Metropolitana de Barcelona no tallarà l'aigua a les famílies que no la poden pagar

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat un protocol que evitarà en qualsevol cas que es talli el subministrament de l'aigua a les famílies que no puguin pagar la factura. Seran els serveis socials de cada ajuntament els encarregats de valorar cada cas.

RedaccióActualitzat

No es tallarà l'aigua a cap ciutadà que no pugui pagar el rebut. L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat un protocol que evitarà en qualsevol cas que es talli el subministrament d'aquest bé bàsic de primera necessitat a les famílies que no la puguin pagar.

El protocol valorarà si el client pot optar per les tarifes socials que ofereix l'Àrea Metropolitana. D'aquesta manera, les factures passarien a ser més barates. També hi ha la possibilitat de negociar un ajornament o pagaments mensuals amb la companyia. Fins i tot, segons la situació del ciutadà, cadascun dels ajuntaments es podrien arribar a fer-se càrrec del deute.

L'aplicació d'aquest protocol estarà supervisat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, els ajuntaments i les companyies que gestionen l'aigua.

La setmana que ve s'acaba la treva hivernal aprovada per la Generalitat per evitar talls d'aigua, llum i gas en els casos de pobresa energètica, una mesura a la qual només s'han pogut acollir unes desenes de famílies.

Anar al contingut