Javier Lambán ha explicat en roda de premsa per què rebutja la proposta
Javier Lambán ha explicat en roda de premsa per què rebutja la proposta

L'Aragó tensa més la corda i torna a rebutjar la proposta del COE per als Jocs

La reacció del president de l'Aragó ha provocat estupefacció al govern i sorpresa davant el que qualifiquen d'estirabot amb interessos electorals

Actualitzat

El president de l'Aragó continua reclamant més protagonisme en l'organització dels Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Javier Lambán ha rebutjat la proposta tècnica del Comitè Olímpic Espanyol per a la candidatura conjunta amb Catalunya. Per la Generalitat, un "nou estirabot" que no els farà canviar el seu plantejament.

Lambán considera que no està prou equilibrada i diu que el seu govern plantejarà la seva pròpia alternativa "més justa, adequada i equilibrada". Pensa que els Jocs arriben a totes les comarques pirinenques catalanes, però que no passa el mateix amb les aragoneses. A més, assegura que l'"envergadura esportiva" de les modalitats "afavoreix clarament Catalunya".

"No pot ser que la candidatura beneficiï una part en detriment de l'altra, no pot ser que hi hagi una part del Pirineu que es quedi sense el benefici dels Jocs"

Lambán també ha apuntat que, abans de validar políticament l'acord, caldria concretar-ne "qüestions rellevants", com el nom de la candidatura.

Des del govern, la portaveu Patrícia Plaja ha defensat que la proposta del COE "és molt bona" i creu que les declaracions del president aragonès són "una sortida de to que té poc sentit i que només pot respondre a interessos electorals".

"La proposta, tancada, i no es pot reobrir per nou estirabot"

Plaja també ha recordat que l'Aragó era a la comissió tècnica que va acordar la proposta, tancada i acordada pel Comitè Olímpic Espanyol, pel govern espanyol, el català i també l'aragonès.

La portaveu del govern, a més, ha anunciat que el president de la Generalitat firmarà aquesta setmana o la que ve el decret d'impuls de la consulta al Pirineu sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern, que inclourà qui votarà, però no encara la data ni la pregunta.

Per Lambán, com ha dit aquest dimarts, el fet que aquesta consulta no estigui convocada mostra que "molta pressa no hi ha" per tancar la proposta.


Què diu la proposta?

En el document del COE es proposa que Catalunya organitzi l'esquí alpí --La Molina-Masella--; surf de neu i freestyle --Baqueira-Beret--, i esquí de muntanya --Boí Taüll--, mentre que el Palau Sant Jordi de Barcelona seria l'escenari de l'hoquei sobre gel.

A l'Aragó es faria el biatló i l'esquí de fons, amb Saragossa com a seu del patinatge artístic i el patinatge de velocitat en pista llarga i en pista curta, mentre que Jaca acolliria el cúrling.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut