Un esquiador enmig d'una pista de l'estació Baquei
Imatge d'arxiu de l'estació Baqueira-Beret

L'Aragó rebutja la nova proposta del COE pels Jocs d'hivern

Lambán exigeix "igualtat i equilibri" davant de les estacions catalanes, que considera les seves "competidores"

Actualitzat

El govern de l'Aragó ha rebutjat la nova proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) sobre la candidatura d'uns Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus.

El COE i la Generalitat de Catalunya ja han tancat un acord sobre l'organització dels Jocs Olímpics, però l'executiu aragonès ha rebutjat tant el pacte inicial com l'últim que ha rebut del COE, no com a proposta ferma, sinó en les negociacions per mirar d'arribar a un acord entre els dos governs.

L'última oferta del COE incloïa proves a les tres valls del Pirineu aragonès: a Candanchú es faria el biatló, però deixaria de fer l'esquí de fons, que passaria a fer-se a l'estació de Formigal, també a l'Aragó. Cerler seria la seu del freestyle en lloc de l'estació aranesa de Baqueira-Beret, que conservaria l'snowboard.

Però el que més rebuig ha provocat al govern de l'Aragó és que la ciutat de Saragossa es quedaria sense el patinatge artístic, que passaria a fer-se a Barcelona.

En la proposta que l'Aragó ha rebutjat, Barcelona substitueix Saragossa com a seu del patinatge artístic
En la proposta que l'Aragó ha rebutjat, Barcelona substitueix Saragossa com a seu del patinatge artístic (Reuters)

L'Aragó reclamava ser seu d'algunes proves d'esquí alpí, d'esquí de fons i de les proves de snowboard i el biatló.

El president de l'Aragó, el socialista Javier Lambán, ha dit a Twitter que a la nova proposta pels Jocs del 2030 "Saragossa perd tot el que tenia i el Pirineu aragonès no hi guanya gairebé res". Lambán diu que només beneficia els seus "competidors en el turisme de neu":

 

 

Segons ha avançat Aragó Televisió, l'última proposta del COE proposa traslladar el patinatge artístic de Saragossa a Barcelona, però l'esquí acrobàtic (freestyle) es disputaria a l'estació aragonesa de Cerler, a Benasc.

El conseller d'Esport del govern de l'Aragó, Felipe Faci, també s'ha mostrat crític i ha dit que en el nou plantejament del COE "s'ha avançat molt poc, si no és que s'ha retrocedit". Segons Faci, la decisió de traslladar a l'Aragó la prova d'esquí acrobàtic, que "no és de les grans", no compensa els desequilibris denunciats per l'Aragó.

 

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut