L'Aràbia Saudita diu ara que Khashoggi va morir per una baralla a dins del consolat

La fiscalia saudita emet un comunicat divuit dies després de la desaparició del periodista

RedaccióActualitzat

Divuit dies després de la seva desaparició, l'Aràbia Saudita ha reconegut que el periodista Jamal Khashoggi va morir a dins del seu consolat d'Istanbul a causa d'una baralla.

Segons un comunicat de la fiscalia saudita que investiga el cas, Khashoggi va morir durant una baralla amb persones que el volien convèncer perquè tornés al seu país, segons el comunicat que ha llegit la televisió oficial de l'Aràbia Saudita:

" La discussió amb el ciutadà Jamal Khashoggi al consolat d'Istambul no va ser fluïda i va degenerar. La baralla entre ells i el ciutadà Khashoggi va ser a cops de puny, i va acabar morint. Déu beneeixi la seva ànima. Aleshores, ells van intentar amagar els fets."

 

Assegura que l'enfrontament va ser a cops de puny i en cap moment diu que hi hagués armes. El comunicat no precisa qui són els que es van barallar amb Khashoggi ni on és el cadàver.

 

Notícia relacionada: Agents saudites haurien esquarterat el periodista Khashoggi quan encara era viu

 

El reconeixement de la mort ha anat seguit de la detenció de 18 persones presumptament implicades en els fets. També s'han anunciat dues destitucions: la d'un important conseller reial i la del subdirector dels serveis secrets, tots dos molt propers al príncep hereu.

Malgrat la versió oficial de la fiscalia saudita, el príncep hereu i home fort del país, Mohamed bin Salman, està sota sospita d'haver ordenat la tortura i l'assassinat del periodista.

 

Mentrestant, el president dels Estats Units ha dit que considera creïbles les explicacions saudites. Tot i això, Donald Trump ha advertit que encara és aviat per parlar de possibles sancions.

En canvi, el secretari general de l'ONU, António Guterres, s'ha mostrat més escèptic i ha subratllat la necessitat de continuar i aprofundir les investigacions.

Divuit dies d'acusacions

Turquia acusa l'Aràbia Saudita d'haver mort el periodista dissident aprofitant que va anar al consolat a recollir uns documents per casar-se.

Jamal Khashoggi, que col·laborava amb "The Washington Post", va desaparèixer el 2 d'octubre passat i va ser vist per última vegada entrant a la delegació diplomàtica.

El diari oficialista "Sabah" assegurava dies després que el periodista hauria gravat la seva pròpia tortura i mort al consolat. Explicava que hauria sincronitzat el seu rellotge intel·ligent amb el telèfon mòbil de la seva nòvia, que era a fora.

Feia un any que s'havia exiliat als Estats Units després d'haver criticat decisions del príncep hereu del seu país i d'haver-se posicionat en contra de la intervenció militar saudita al Iemen.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Pròxim Orient Aràbia Saudita
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut