La plaça Dira de Riad, a l'Aràbia Saudita (Foto: BroadArrow a Wikimedia)
La plaça Dira de Riad, a l'Aràbia Saudita (Foto: BroadArrow a Wikimedia)
Riad

L'Aràbia Saudita ajorna a última hora l'execució de set homes

Els set homes estaven condemnats a morir afusellats aquest mateix dimarts i el presumpte cap de la banda havia de ser crucificat després de morir. Organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch han iniciat una campanya per evitar que s'executi els set homes. Denuncien que les confessions dels condemnats es van fer sota tortura i que, fins i tot després de la condemna, se'ls va negar l'aigua i el menjar i se'ls va impedir dormir, a més de rebre pallisses contínues.

RedaccióActualitzat
Les autoritats de l'Aràbia Saudita han posposat a última hora l'execució de set homes condemnats per robatori a mà armada quan la majoria eren menors, segons han informat les seves famílies.

Els set homes estaven condemnats a morir afusellats aquest mateix dimarts i el presumpte cap de la banda havia de ser crucificat després de morir. Els joves són d'Asir, una de les parts més pobles del país, i se'ls va condemnar el 2009 per robatoris comesos a diverses joieries fa vuit anys, quan tenien entre 16 i 20 anys.

Les famílies no neguen la culpabilitat dels condemnats, però diuen que no mereixen la pena de mort.

Campanya internacional per aturar les execucions

Organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch han iniciat una campanya per evitar que s'executi els set homes. Denuncien que les confessions dels condemnats es van fer sota tortura i que, fins i tot després de la condemna, se'ls va negar l'aigua i el menjar i se'ls va impedir dormir, a més de rebre pallisses contínues.

Human Rights Watch ha demanat al rei Abdullah i al ministre de l'Interior, Mohammed bin Nayef, que aturin les execucions. L'organització creu que hi ha proves que demostren que el judici va violar els principis bàsics d'un procés just i recorda que la Convenció de Drets de l'Infant, que el regne va ratificar el 1996, prohibeix la pena de mort sense fiança per delictes comesos abans dels 18 anys.

Durant aquest 2013 ja s'han executat 17 persones a l'Aràbia Saudita. El país no té codi penal, de manera que cada jutge imposa les sentències segons la seva interpretació personal de la xaria, sense tenir en compte sentències anteriors.

Anar al contingut