Salt

Lara, Álvaro, Ouiam i Kira són els primers nadons nascuts a Catalunya el 2017

El primer nadó català del 2017 ha estat una nena, la Lara, que ha nascut a l'Hospital Santa Caterina de Salt quan passava un segon de la mitjanit

RedaccióActualitzat

El primer nadó català del 2017 ha estat una nena, la Lara, que ha nascut a l'Hospital Santa Caterina de Salt. La Lara ha nascut tot just inaugurat el nou any, quan passava un segon de la mitjanit. Ha estat el primer naixement de tot l'Estat.

El Departament de Salut ha informat d'aquest primer naixement de l'any al seu compte de Twitter:


Tal com mana la tradició, està previst que el conseller de Salut visiti la nena al centre hospitalari al llarg d'aquest diumenge.

Els pares de la Lara seran els primers que podran beneficiar-se de l'ampliació del permís de paternitat de 2 a 4 setmanes. Els nadons nascuts just després de la mitjanit seran els primers que podran gaudir de quatre setmanes amb el seu pare a casa o amb l'altre progenitor, en el cas de parelles del mateix sexe.

La Lara s'ha avançat per poc al primer nadó de l'any de la demarcació de Barcelona. És un nen que es diu Álvaro i que ha pesat 3,280 quilos. El nen ha nascut a l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet quan passava un minut de la mitjanit. 

Un pa sota el braç

La primera lleidatana de l'any es diu Ouiam i ha nascut a l'hospital Arnau de Vilanova, a la capital del Segrià, quan passaven cinc minuts d'un quart de dues de la matinada. La nena ha pesat 4,3 quilos.

La família de l'Ouiam, de nacionalitat marroquina, tindrà el pa gratuït durant tot el 2017 gràcies a una iniciativa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida que ja s'ha convertit en una tradició.

I la primera tarragonina del 2017 és la Kira, una nena que ha nascut a l'Hospital del Vendrell aquesta matinada a un quart de tres. La nena ha nascut per part natural i pesa 3,720 kg. Els pares de la Kira són de nacionalitat alemanya.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut