Projeccions a la façana de la Universitat de Cervera.
Projeccions a la façana de la Universitat de Cervera.
Cervera

L'Aquelarre de Cervera potencia l'encesa de la Universitat aprofitant la remodelació de la plaça

L'Aquelarre de Cervera ha arrencat amb projeccions a la façana de la Universitat de Cervera i el públic ha pogut veure, per primera vegada des de qualsevol punt, l'espectacle inaugural, gràcies a la remodelació de la plaça

RedaccióActualitzat

Milers de persones han omplert la nit d'aquest dissabte i matinada de diumenge els carrers i places de Cervera per assistir a la festa grossa de l'edició número 37 de l'Aquelarre.

L'Aquelarre de Cervera ha arrencat amb projeccions a la façana de la Universitat de Cervera i amb molt de foc. El públic ha pogut veure, per primera vegada des de qualsevol punt, l'espectacle inaugural en els 115 metres de façana de l'edifici històric de la Universitat, gràcies a la remodelació de la plaça. La temàtica d'aquest any gira al voltant de la creació dels astres i les constel·lacions.

El director artístic de l'Aquelarre, Albert Parra, explicava així l'espectacle inaugural, durant el qual s'han projectat imatges acompanyades de música: "Hem partit del 'big bang', la creació de la matèria i com tot això es deriva en les constel·lacions i com aquestes les personifiquem en els signes del zodíac."

Aquest és el primer acte de la festa, que suposa el preludi dels dos següents: l'aparició del Mascle Cabró i l'Escorreguda del Mascle. Abans de cada espectacle, un correfoc arriba a Cal Racó i, una vegada acabat l'espectacle, es du a terme el Ball de la Polla, el Ball de Diables i el Foqueral.

Aquesta edició de l'Aquelarre, a pesar de la reducció del pressupost, que ha passat a ser de 165.000 euros, ha comptat amb 3 colles de diables, una circumstància que representa la col·laboració de més de 200 ambaixadors del foc i un rosari de 76 actors i ballarins.

Pel que fa a la música, una de les novetats ha estat la recuperació de l'espai de la plaça del Portalet per a actuacions, una reivindicació popular que ha atès la Paeria de Cervera. En total són set les places on s'han fet concerts durant la nit de divendres i dissabte i 18 els grups que hi han actuat, entre els quals, la Família Torelli, Canteca de Macaco, La Salseta del Poble Sec o els Senyors de les Pedres.

La festa es complementa durant tot el cap de setmana amb la Fira del Gran Boc, amb vint paradistes d'alimentació, 45 de revenda i artesania i 30 d'esotèrics. Per primera vegada supera el centenar de parades dedicades a l'esoterisme i la quiromància.

Es calcula que durant tot el cap de setmana visitaran la capital de la Segarra unes 40.000 persones.

 

Anar al contingut