L'app per lluitar contra el coronavirus que prepara el govern espanyol
Amb aquesta app es vol millorar l'eficiència dels serveis sanitaris

L'app per lluitar contra el coronavirus que prepara el govern espanyol

La nova aplicació que ha encarregat el Ministeri de Sanitat permetrà geolocalitzar l'usuari al territori

RedaccióActualitzat

En la seva lluita per aturar la progressió de la Covid-19, el Ministeri de Sanitat ha encarregat a la Secretaria d'Estat de Digitalització el desenvolupament d'una aplicació per a telèfons mòbils que faciliti l'eficiència operativa dels serveis sanitaris.

L'aplicació ha de permetre a l'usuari una autoavaluació a partir dels seus símptomes, i li ha de proporcionar consells pràctics i recomanacions a seguir. Es vol facilitar l'accés a informació i serveis disponibles a través de la xarxa.

Alhora se seguirà l'evolució del pacient. Una aplicació similar a la StopCovid19Cat, que fa deu dies va presentar la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 

Geolocalització dels mòbils dels usuaris

La nova aplicació que ha encarregat el ministeri espanyol permetrà geolocalitzar l'usuari al territori on es trobi durant l'estat d'alarma per "entendre els desplaçaments de la població" i veure les "capacitats sanitàries de cada província".

L'objectiu de la geolocalització és, segons especifica l'encàrrec, "només verificar que l'usuari és a la comunitat autònoma on diu que és".

També ha de donar informació al Ministeri de Sanitat de les comunitats autònomes, els centres hospitalaris públics i determinats centres privats. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut