Bitcoins amb bitllets d'un dòlar (Reuters / Dado Ruvic)
Bitcoins amb bitllets d'un dòlar (Reuters / Dado Ruvic)

L'aposta de Tesla per bitcoin en dispara el valor a la borsa

L'empresa de vehicles elèctrics fundada per Elon Musk inverteix 1.500 milions de dòlars en la criptomoneda i anuncia la intenció d'acceptar pagaments en bitcoins

Actualitzat

El fabricant de cotxes elèctrics Tesla ha invertit 1.500 milions de dòlars en el bitcoin. La notícia ha impulsat la cotització de la criptomoneda, que ha arribat a un valor de 45.000 dòlars, i ha augmentat un 13%.

Tesla, el fabricant de vehicles elèctrics més valuós al món, també ha anunciat que, a curt termini, acceptarà pagaments en bitcoins per als seus vehicles i altres productes.

El moviment de Tesla, una de les companyies més valuoses del món, s'ha interpretat com una prova del valor de la criptomoneda, sovint relacionada amb l'especulació. Vistes amb escepticisme per part del sector bancari, els analistes consideren que, com més usos reals es donin als bitcoins, més es veuran com un dipòsit de valor.

Robert Pavlik, analista a Dakota Wealth Management, ha explicat a l'agència Reuters que el fet que Tesla i el seu fundador, Elon Musk, s'impliquin en els bitcoins "s'utilitzarà per part dels inversors en la criptomoneda com una manera de dir als altres que és un actiu real, que realment pots fer-ne alguna cosa".

 

Representació de monedes de Bitcoin
Representació de monedes de Bitcoin (Reuters / Dado Ruvic)

 

Elon Musk, entusiasta de les criptomonedes

El fundador de Tesla i un dels homes més rics del món, Elon Musk, ha mostrat en diverses ocasions el seu entusiasme cap al bitcoin. El mes de maig, quan Musk va piular que creia que el valor de les accions de Tesla era massa alt, el compte de la criptomoneda va contestar que el valor de les accions de bitcoin era massa baix, a la qual cosa el magnat va respondre amb emoticones de rialles:

 

 

 

En els darrers dies, però, els seus comentaris acostumen a referir-se a Dogecoin, una altra criptomoneda, creada pels enginyers de software Billy Markus i Jackson Palmer i que es caracteritza per tenir la cara d'un gos shiba inu. Dijous passat, el fundador de Tesla i SpaceX va afirmar que "Dogecoin és la criptomoneda del poble":

 

 

 

Un concessionari Tesla, a la ciutat de Frankfurt (EFE / Mauritz Antin)

 

La primera criptomoneda i la més coneguda

El bitcoin és la criptomoneda i la primera que es va crear. Es tracta d'un mitjà digital d'intercanvi que funciona amb un protocol de software que tothom pot instal·lar-se al telèfon o a l'ordinador.

No són de curs legal, però operen als llimbs d'internet i, si la gent les accepta com a mètode de pagament, tenen valor. De fet, amb bitcoins es pot comprar qualsevol cosa.

Governs, reguladors i bancs centrals han mostrat la seva preocupació per les criptomonedes, tant per la inversió especulativa que generen com perquè permeten descentralitzar els pagaments entre particulars, sense tutela institucional. Això ha fet que, sovint, l'hagin utilitzat negocis bruts, com el narcotràfic o la venda d'armes.

Per accedir als bitcoins cal una contrasenya secreta i encriptada. Però són contrasenyes amb molts caràcters i difícils de recordar. Si l'usuari oblida la paraula clau, perd tots els diners. És el que li va passar a un programador informàtic nord-americà, que podria perdre l'equivalent a 200 milions de dòlars perquè no recorda la contrasenya.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
BitcoinBorsa Criptomonedes
Anar al contingut