janquim / Barcelona

Laporta obre el seu web amb la promesa de dedicar els seus millors anys a Catalunya

L'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha fet el salt cap a la política de manera oficial quan, a les dotze d'aquest migdia, ha obert el web que vol fer servir per comunicar les seves opinions i per rebre també, segons que explica ell mateix, les opinions d'altres persones.

Actualitzat
El disseny del web inclou una fotografia d'ell mateix i a la primera lletra 'a' del seu cognom s'hi ha afegit una bandera estelada i comença amb aquesta asseveració: "Continuaré dedicant els millors anys de la meva vida al país que m'estimo. Ha arribat el moment de servir tots junts a Catalunya."

En el primer text que hi ha penjat, Laporta aposta sense embuts per la independència com a objectiu i anuncia que vol establir un diàleg amb els ciutadans, a través de les xarxes socials i les eines d'internet, com ara el compte al Twitter i el grup del Facebook, i afirma que la seva presència a la xarxa respon a la seva voluntat de "disposar d'un espai des d'on fer-vos partícips dels meus pensaments com a ciutadà de Catalunya i, en segon lloc, copsar també les vostres opinions i reflexions sobre el nostre país".

Demana un "gest valent" a "tots els que ens estimem Catalunya". També fa referència als atacs de què ha assegurat ser víctima amb una frase contundent: "Els censors i la caverna mediàtica aquest cop no podran ni tergiversar ni diluir les nostres opinions i els nostres objectius compartits."

Inici amb problemes tècnics

De tota manera, l'aparició de Laporta al terreny polític ha començat amb una relliscada que no sembla que es pugui atribuir a cap adversari. Després que el seu lloc web hagués anunciat durant tres dies, amb un comptador enrere, que aquest migdia ja estaria operatiu, a les 12.00 en punt els tres dígits del rellotge digital han quedat a zero però el web no ha canviat d'aspecte fora d'aquesta aturada del comptador.

Des de l'entorn de Laporta ho han justificat de seguida, a través del seu compte al Twitter, amb l'argument que l'allau de visites alentia la navegació, però aquesta explicació sobre un excés de persones interessades no convencia els que intentaven entrar-hi sense èxit i se'n queixaven amb comentaris al Twitter, més encara perquè el comptador enrere feia creure que l'equip estava preparat per a aquesta situació. L'empresa Güell Consulting és la responsable de comunicació de Laporta2010.

Un dels crítics ha estat el jove periodista penedesenc Sergi Sabaté, que al cap de pocs minuts ha escrit un comentari sobre el caràcter negatiu dels missatges al Twitter i que més tard ho ha aclarit amb més calma al seu blog. Durant la tarda els comentaris sobre les dificultats d'accés s'han reiterat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut