Barça

Laporta impugna l'assemblea que va acordar presentar una demanda contra la seva gestió

L'expresident del Barcelona Joan Laporta va anunciar que la seva junta directiva impugnarà els acords de l'assemblea de compromissaris del club, celebrada dissabte passat, dia 16, i que va decidir presentar una demanda civil contra la gestió de la seva junta directiva dels últims set anys. "Impugnarem l'assemblea general de compromissaris perquè s'ha vulnerat el meu dret, com a expresident de l'entitat, de defensar els meus comptes abans de la votació dels socis", va informar l'expresident barcelonista durant una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Actualitzat
En una renyida votació, els socis van decidir dissabte que el club plantegi una acció social de responsabilitat, una figura legal recollida a la llei de l'esport, en considerar l'existència d'unes pèrdues acumulades pel Barça entre el 2003 i el 2007 de 48,7 milions d'euros.

"La meva il·lusió i desig era, després d'haver aconseguit fer el millor Barça de la història, fer de soci, tornar al meu seient, a veure el futbol amb els meus fills, però no em deixen. No només això, hi ha aquests intents d'escarni i de deshonrar la meva feina i la dels meus companys de junta. No hi ha manera que em deixin tranquil", així és com va donar Joan Laporta el tret de sortida a les seves explicacions posteriors a l'assemblea de socis compromissaris de dissabte.

Segons Laporta, que va estar acompanyat per Joan Oliver, antic director general del club, aquesta és "una maniobra moral indecent, i una representació sectària i demagògica de la 'Due Dilligence', amb l'objectiu de crear alarmisme". És per això que l'expresident va demanar públicament la totalitat d'aquesta auditoria: "Volem la 'Due Dilligence' en la seva totalitat".

Seguidament, Laporta va anunciar el que ja es preveia, la impugnació de l'assemblea general de compromissaris, perquè, segons ell, "s'ha vulnerat el dret d'explicar els seus comptes". Per fer-ho, donarà dos motius principals. El primer argument serà que hi va haver un defecte de forma, perquè, segons Laporta, els vots a favor d'anar als tribunals no arribaven a les exigències de la Llei de l'Esport, i, d'altra banda, insisteixen en els errors de formulació dels resultats de l'auditoria.

L'expresident del Barça va explicar que li va enviar una carta a l'actual president, Sandro Rosell, en la qual li sol·licitava assistir a l'assemblea i oferir detalls de l'últim exercici comptable, però que la petició va ser desestimada. "Van argumentar que el que jo els vaig enviar era un estat de comptes i no el tancament de l'exercici comptable corresponent a la temporada passada", va afegir.

Laporta està "convençut" que prosperarà la seva demanda i confia que haurà de repetir-se l'assemblea de compromissaris. "Si em deixen explicar els meus números, els socis aprovaran els meus comptes", va dir l'expresident del Barça, que va recalcat: "És trist el que estan fent amb nosaltres".

D'altra banda, Joan Laporta va demanar a l'actual junta que, en cas de perdre la demanda, es comprometin a pagar els costos, no des del Barça, sinó ells personalment. L'expresident creu que volen perjudicar la seva carrera política i arruïnar-lo econòmicament.

Laporta visita "L'oracle" de Catalunya Ràdio

L'expresident del Barça Joan Laporta va explicar al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio que està convençut que no prosperarà l'acció social de responsabilitat aprovada en l'assemblea de dissabte. També va explicar perquè la junta de Sandro Rossell està interessada que l'acció social de responsabilitat prosperi: busquen reduir l'aval que han de presentar a la LFP. Té plena confiança que no prosperarà l'acció social de responsabilitat perquè no va ser aprovada per una majoria simple dels assistents. Contràriament al que pensa Laporta, l'actual portaveu de la junta, Toni Freixa, va avançar a "El matí de Catalunya Ràdio" que no preveu que la impugnació de Laporta pugui prosperar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut