Barça

Laporta i set exdirectius hauran de presentar un aval de 24 milions d'euros a la Lliga en un termini màxim de dos mesos

El portaveu de la junta del FC Barcelona, Toni Freixa, va confirmar ahir que l'anterior president del club Joan Laporta i set dels seus exdirectius han estat requerits per un jutge perquè dipositin un aval de prop de 24 milions d'euros a la seu de la Lliga en un termini de dos mesos. El jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha dictat un acte d'execució que condemna Laporta i set dels seus exdirectius a dipositar aquest aval per no haver-ho fet després de guanyar les eleccions a la presidència del club blaugrana el 2003. Els directius afectats són Alfons Godall, Joan Boix, Rafa Yuste, Albert Perrín, Jaume Ferrer, Josep Cubells i Alfons Castro, els únics que van acompanyar Laporta des de l'inici del seu mandat, el juny de 2003, fins a la finalització, el juny de 2010.

Actualitzat
"Aquesta resolució ens aporta una garantia (24 milions d'euros). Hem rebut aquesta notificació del requeriment als directius perquè dipositin a la Lliga un aval de 24 milions d'euros en dos mesos. I, si no el duen a terme, es decreta en aquesta interlocutòria que es concreti la presa sobre els béns de la seva propietat per garantir aquest import", va confirmar Freixa.

Aquest procés va arrencar el 2006, quan el soci Vicenç Pla va posar una demanda contra la junta de Joan Laporta per no avalar el pressupost a partir de temporada 2004-2005, després que el consell anterior retirés l'aval per una maniobra després de derivar pèrdues en la temporada 2002-2003 a l'anterior directiva, presidida per Joan Gaspart. En una primera instància, l'Audiència Provincial de Barcelona va fallar contra la junta de Laporta, la qual va recórrer el cas al Tribunal Suprem, on encara es troba a l'espera de la decisió definitiva. No obstant això, el soci ha sol·licitat a un tribunal de primera instància que emprengui mesures executòries, que han estat adoptades.

D'una altra banda, l'actual junta directiva de Sandro Rosell manté viu el procés de presentar una demanda contra la junta de Joan Laporta per les pèrdues de més de 70 milions d'euros que s'atribueixen al consell sortint pel còmput de les set temporades que va estar dirigint el club. Aquesta acció de responsabilitat que pretén emprendre l'equip de Rosell contra el de Laporta va sorgir en l'anterior assemblea de compromissaris, quan la majoria dels assistents van animar els nous gestors a emprendre una acció judicial per les pèrdues. En aquests moments aquesta acció de responsabilitat que impulsarà la junta de Rosell es troba en estudi en el despatx d'advocats Cuatrecasas.

"L'actual junta va portar a l'assemblea de compromissaris una acció de responsabilitat. Els socis van votar-hi a favor. La resolució que hem conegut ens aporta una garantia, encara que només sigui en part, de 24 milions d'euros. Entenem que el Barça té garantit aquest import i per tant es tracta d'una resolució satisfactòria per als interessos del club", va reconèixer Freixa.
Anar al contingut