Barcelona

Laporta fitxa el PSAN amb l'objectiu de la independència dels Països Catalans

L'expresident del FC Barcelona i candidat de Solidaritat Catalana a la Generalitat, Joan Laporta, ha anunciat que el seu partit aspira, després dels comicis catalans, a estendre la independència de Catalunya a Balears i el País Valencià. Per aconseguir aquest objectiu, Solidaritat ha firmat un acord pel qual incorpora a les seves llistes a quatre membres del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), un partit d'inspiració marxista amb implantació al País Valencià. L'expresident blaugrana ha destacat que l'acord amb el PSAN permetrà "l'extensió territorial" del seu partit i, a més, contribuirà que Solidaritat s'impregni de l'experiència política d'un dels degans de l'independentisme d'esquerres.

Actualitzat
En al·lusió a ERC i Reagrupament, dues formacions independentistes amb les quals Solidaritat no han arribat a cap acord de col·laboració, Laporta ha valorat que per tancar la coalició la direcció del PSAN no ha exigit "ni càrrecs institucionals ni llocs en les llistes".

En aquest sentit, l'acord entre el partit de Laporta i el PSAN es materialitza en el fet que membres del partit socialista tancaran les llistes de Solidaridad en les quatre circumscripcions electorals catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Laporta ha precisat que el seu partit segueix "obert" a arribar acords amb altres partits, encara que ha recordat que el termini per tancar coalicions electorals acaba aquest divendres 15 d'octubre.

El membre de la direcció del PSAN Josep Guia ha admès que la ideologia del seu partit està als antípodes de la de Laporta, però ha advocat perquè totes les formacions independentistes facin un front comú "patriòtic" presentant-se en coalició a totes les eleccions fins que Catalunya aconsegueixi la secessió.

Guia ha destacat que la clau per arribar a un acord amb Solidaritat és que la direcció d'aquest partit s'ha compromès a fer almenys un acte de campanya electoral a les Balears o al País Valencià, i a treballar perquè la independència respecte a Espanya també s'aconsegueixi en aquests territoris. De fet, Laporta s'ha compromès a "avaluar amb profunditat" la possibilitat que Solidaritat Catalana també concorri a les eleccions autonòmiques de Balears i el País Valencià.
 
A part de amb el PSAN, Solidaritat Catalana també ha incorporat a la seva candidatura a la Generalitat partits com Els Verds-Alternativa Verda, Partit Republicà Català i Democràcia Catalana, tots partidaris de la independència de Catalunya.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut