Laporta creu que Guardiola serà entrenador del Barça durant molts anys.
Laporta creu que Guardiola serà entrenador del Barça durant molts anys.
Barça

Laporta considera Guardiola el millor tècnic del món i es mostra prudent per la distància amb el Madrid

La derrota del Madrid a San Mamés deixa els blancs a cinc punts del Barça. Des del club, però, es miren aquesta distància amb prudència. El president Joan Laporta la considera "anecdòtica" i ha animat el seu equip a "mantenir la motivació i no caure en la relaxació". El mandatari blaugrana ha felicitat aquest dilluns Guardiola pel seu 39è aniversari i ha assegurat que respectarà el període de reflexió que ha demanat el tècnic abans de renovar. Laporta creu que Guardiola continuarà molts anys al club i l'ha considerat el millor entrenador del món.

Actualitzat
Joan Laporta ha aprofitat la roda de premsa de presentació de l'acord de patrocini amb Turkish Airlines per felicitar l'entrenador, enviant-li un missatge a través del telèfon mòbil durant la seva compareixença: "Per molts anys, i per molts anys al Barça". Laporta considera que l'interès d'altres clubs pel tècnic "és una cosa inevitable i normal" perquè Guardiola és "el millor entrenador del món", però ha subratllat que té "molt recorregut al Barça, i ell ho sap".

Laporta també ha tingut temps per felicitar Messi per haver-se convertit en el jugador més jove de la història del Barça a marcar 100 gols oficials i augurar-li "un futur esplendorós". L'argentí, segons Laporta, "és humil, treballador i genial", i malgrat haver guanyat la Pilota d'Or i el Premi Mundial de la FIFA "no se li han pujat els fums", gràcies en bona mesura a "una família que reuneix l'ambient necessari per progressar sempre".

Més enllà de la continuïtat de l'entrenador i del panorama esportiu de l'equip, Laporta també s'ha referit al futur del secretari tècnic, Txiki Begiristain, que acaba contracte el pròxim 30 de juny. "De la mateixa manera que amb Guardiola, ens prendrem el temps prudencial per conèixer les seves reflexions. És clar que el club ha de tenir un marge de maniobra, però tant Guardiola com Begiristain saben perfectament els interessos del club, ho han demostrat amb la seva implicació i responsabilitat", ha destacat.

Sobre el futur electoral i la possible continuïtat dels executius del club, Laporta ha considerat "irrellevant" la data en la qual es coneixerà el nom del nou president, atenent al fet que "el seu mandat entrarà en vigor l'1 de juliol, en aplicació dels nous estatuts". A més, Laporta ha apostat sense reserves per la continuïtat de l'aparell executiu del Barça, encapçalat pel director general, Joan Oliver. "Seria una temeritat que els volguessin substituir, han fet un treball excel·lent i tenen contracte en vigor".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut