Barcelona

Laporta acusa SI d'haver-se beneficiat de la seva tirada com a cap de cartell

Només set mesos ha durat la calma a Solidaritat Catalana per la Independència, El divorci s'escenificava ahir amb la plantada de Joan Laporta als seus companys de coalició en una reunió que havia de servir per reconduir les últimes desavinences internes. Avui, hem pogut sentir tots els protagonistes. D'una banda Joan Laporta, que se sent legitimat per continuar sent diputat al Parlament, tot i trencar amb Solidaritat. Laporta ha insinuat que Solidaritat ha aprofitat el seu nom per tenir èxit electoral. De l'altra, Uriel Beltran, que descarta que la coalició desaparegui per la marxa de Laporta i, per acabar, Joan Puigcercós, que ha avalat la decisió de Jordi Portabella d'oferir a Laporta un lloc a la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat
En declaracions a Catalunya Ràdio, Joan Laporta ha acusat Solidaritat d'haver-se beneficiat de la seva tirada com a cap de cartell i ara voler desfer-se'n per no opinar exactament igual.

Laporta adverteix que més que fer-lo fora pot ser ell qui marxi del subgrup parlamentari de SI al Parlament. En tot cas, no pensa abandonar l'escó i continuaria com a diputat al Grup Mixt.

La font de la polèmica és la conveniència o no que SI s'integri a la candidatura unitària que ERC i Reagrupament presentaran a les municipals a Barcelona. En aquest sentit, Laporta segueix estant obert a formar part de la llista conjunta que encapçalarà Jordi Portabella. Laporta insisteix en la seva tesi de no fer política de partit i sí de país i parla de discrepàncies d'estratègia i no d'objectius.

Laporta ha negat que el seu trencament amb SI desestabilitzi l'independentisme i acusa de fer-ho als qui posen pals a les rodes a la unitat d'acció.

Des de Solidaritat tampoc no s'han mossegat la llengua. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Uriel Beltran ha descartat que la coalició independentista desaparegui per la marxa de Joan Laporta. Beltran ha dit que dimarts que ve el grup parlamentari decidirà si reclamen l'escó a Laporta.

De la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avalat, en una entrevista a "Els matins" de TV3, la possibilitat que Laporta se sumi a la candidatura d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona. Afirma que amb Laporta ERC sumaria forces. Segons Puigcercós, a les eleccions molta gent els va demanar que deixessin de dividir i sumessin.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut