Actualitat blaugrana

Laporta aconsegueix que la FIFA creï una comissió per valorar les compensacions als clubs per la cessió de jugadors

Joan Laporta ha aconseguit que la FIFA creï una comissió per valorar les assegurances mèdiques i les compensacions econòmiques que han de rebre els clubs, a l'hora de cedir jugadors a les seleccions. El president del Barça és el màxim impulsor de la proposta i principal candidat a presidir la comissió. Fa un mes, Laporta criticava amb duresa els màxims organismes futbolístics per permetre que les seleccions s'emportessin els jugadors sense compensar els clubs. La FIFA obre, doncs, la porta a aquestes compensacions.

Actualitzat

De moment només s'ha creat una comissió per estudiar quines han de ser aquestes compensacions, però fins a la reunió d'aquest dimarts ni la Federació Internacional ni l'Europea s'havien avingut a tractar el tema. El mateix Joan Laporta, que ha tornat molt satisfet de Zuric, és el principal candidat a presidir aquest grup de treball que proposarà les quantitats que han de rebre els clubs.

Laporta ha aconseguit poc, però ja és molt: que la FIFA estudiï les assegurances dels jugadors convocats per les seleccions, així com la possibilitat d'establir contraprestacions econòmiques als clubs que els cedeixen. Fins ara, la FIFA mai no s'havia plantejat aquestes possibilitats. Ara, tot això és només un pas per aconseguir l'objectiu final: un calendari raonable, que no provoqui constants viatges dels jugadors.

En aquesta comissió de la FIFA Joan Laporta és el representant dels clubs europeus, els grans damnificats per les convocatòries dels partits internacionals de seleccions.

Anar al contingut