Barcelona

L'apoderat de José Tomás veu la prohibició de les corrides com una resposta a la retallada de l'Estatut

L'apoderat del torero José Tomás, Salvador Boix, vincula la decisió que el Parlament va adoptar aquest dimecres de prohibir les corrides amb la retallada de l'Estatut que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Boix ha afirmat que la prohibició de les curses de braus és l'única resposta que els diputats catalans han tingut per la sentència de l'Estatut.

Actualitzat
L'apoderat del torero José Tomás, Salvador Boix, ha analitzat en clau identitària la decisió de prohibir els braus que aquest dijous va adoptar el Parlament de Catalunya. Boix veu en la prohibició una resposta dels diputats catalans a la retallada de l'Estatut que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional.

Boix considera que la prohibició de les curses de braus que el Parlament va aprovar aquest dimecres no era necessària perquè el món de la tauromàquia hauria acabat desapareixent.
Tot i això, des de la Plataforma en Defensa de la Festa estudiarà la manera per recórrer aquesta llei davant del Constitucional i el Partit Popular també vol presentar una moció al Congrés i al Senat per impedir que s'acabi aplicant la prohibició, tot i que va ser aquest partit el que va impulsar la prohibició a les Canàries, la primera comunitat espanyola que va adoptar aquesta mesura.

D'altra banda, els antitaurins asseguren que continuaran presentant batalla perquè la prohibició s'estengui a la resta de l'Estat.
Anar al contingut