L'aplaudit al·legat feminista de la rapera Sara Socas en una baralla de galls
Sara Socas i Rapder en el seu duel dialèctic a Mèxic

L'aplaudit al·legat feminista de la rapera Sara Socas en una baralla de galls

La canària respon a rimes masclistes de Rapder com "La culpa no és d'on eres... El violador sóc jo"

RedaccióActualitzat

"Que les dones boniques són al teu país? Aleshores per què les esteu deixant morir?", la rapera Sara Socas s'ha fet viral les darreres hores per les seves rimes feministes en una baralla de galls amb el raper Rapder, de Mèxic.

Les baralles de galls són unes competicions en què diferents rapers s'enfronten i improvisen en directe, un combat verbal que té com a objectiu quedar per sobre del rival tant en rimes com en lírica.

Sobre l'escenari, la canària Sara Socas i el mexicà Rapder comencen el duel dialèctic.

 

Socas, una de les poques dones en el circuit d'elit del rap i el freestyle, critica el masclisme del contrincant:

"Ara entenc per què les noies no se senten segures, perquè les manteniu callades i mudes. Parleu de feminisme i mai els dones ajuda."

Rapder respon i es fa ressò del cant viral que va néixer a Xile i que ha fet la volta al món: "Un violador al teu camí".

"La protesta no és superior. La culpa no és d'on eres... El violador sóc jo."

 

Aquesta rima, molt aplaudida pel públic, provoca una resposta directa de la canària. Socas s'ha dirigit diverses vegades al públic per reflexionar sobre els crims masclistes:

"Diuen verga i la gent es posa histèrica en aquest país és en el que més assassinen dones de Llatinoamèrica. Em feu pena, com us podeu sentir orgullosos d'això?"

 

Rapder contraataca amb comentaris masclistes:

" Les veritables feministes es juguen la vida. No es deixen bigoti ni pèls a l'axil·la. Les dones més boniques són d'on jo vaig néixer, de Guadalajara".

 

Sara Socas tanca el duel dialèctic amb un al·legat contra els crims masclistes:

"Que les dones boniques són al teu país? Aleshores per què les esteu deixant morir? Perquè només les valoreu per la bellesa, no us fixeu en el que hi ha dins del seu cap. Tant de bo algun dia no aplaudiu aquestes coses".

 

Després de la baralla i de com s'ha viralitzat a les xarxes el seu duel, els dos rapers han donat el seu punt de vista:

Socas ha defensat el seu company dels atacs que ha rebut i també s'ha defensat dels comentaris contra ella, ja que hi ha qui l'acusa d'utilitzar el feminisme de manera populista:

 

En una entrevista a la Cadena SER, ha dit que creu que Rapder és una bona persona. De fet, ha explicat que li va demanar perdó amb llàgrimes als ulls. També ha explicat que a les baralles sovint rep atacs sexuals i violents, però que li fa més mal quan li diuen que està "sobrevalorada".

Rapder, per la seva part, ha explicat que té un gran respecte per la seva companya, però diu que els atacs al seu "sobrepès" no s'han qüestionat:

 

Sara li respon:

"La barlla va anar com va anar i punt. Fins i tot vas canviar l'enfocament quan vas veure que em sentia incòmoda. Per aquí hi ha molt odi, però ni cas. Ets gran".

ARXIVAT A:
Viral Violència masclistaFeminisme
Anar al contingut