L'aplaudida resposta antiracista del diputat madrileny Serigne Mbaye a Rocío Monasterio

"El racisme no té cabuda en aquesta cambra ni a Espanya", la resposta del diputat de Podem a la portaveu de Vox a Madrid, que l'ha acusat d'entrar a Espanya de forma il·legal

Actualitzat

Isabel Díaz Ayuso ha estat investida aquest divendres presidenta de la Comunitat de Madrid amb el suport de Vox. Amb els 13 representants de la ultradreta, encapçalats per Rocío Monasterio, Ayuso ha superat els 69 escons en què se situa la majoria absoluta.

Precisament una intervenció per al·lusions del diputat de Podem Serigne Mbaye a una interpel·lació de Rocío Monasterio ha rebut l'aplaudiment dels diputats de Podem, Més Madrid i PSOE, que s'han posat drets. Mbaye ha lamentat el racisme de Monasterio i li ha demanat respecte i que retirés les paraules que ha fet servir en la sessió d'investidura per atacar-lo.

La portaveu de Vox a la Comunitat de Madrid ha assegurat que Serigne Mbaye, diputat electe de Podem i membre del Sindicat de Manters de Madrid, va entrar a Espanya "de forma il·legal, saltant-se la cua d'entrada de molts legals que complien els requisits" i l'ha acusat de "lucrar-se venent de forma il·legal a les portes de comerços i pimes".

Serigne Mbaye ha demanat la paraula per al·lusions i ha demanat a Monasterio que retirés "les paraules racistes" contra ell i "contra totes les persones migrants":

"Li demano a la senyora Monasterio que retiri les seves paraules racistes. Perquè ni a Espanya ni en aquesta cambra està permès tractar una persona de forma racista i la senyora Monasterio, clarament, m'ha tractat de forma racista. Jo soc espanyol com ella, i en aquesta cambra s'ha de guardar el respecte. Li demano formalment que retiri les seves paraules racistes contra la meva persona i contra totes les persones migrants. L'hi reitero: el racisme no té cabuda en aquesta cambra ni té cabuda a Espanya."

Aquestes paraules han provocat la ràpida reacció dels diputats socialistes, de Podem i de Més Madrid, que s'han posat drets per aplaudir Serigne Mbaye. El diputat de Podem ha agraït els aplaudiments amb el puny alçat:

 

 

Mbaye ha dit poc després a Twitter que no s'ha de fer cap pas enrere davant els atacs de la ultradreta i que cal eliminar la discriminació i el racisme de les institucions:

 


La presidenta de l'Assemblea de Madrid, Eugenia Carballedo, del PP, també ha instat en dues ocasions Rocío Monasterio a retirar les paraules contra Serigne Mbaye. Monasterio ha refusat fer-ho.

 

Diputats de l'Assemblea de Madrid aplaudeixen el diputat de Podem Serigne Mbaye
Diputats de l'Assemblea de Madrid aplaudeixen el diputat de Podem Serigne Mbayé (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

Però els enfrontaments entre Rocío Monasterio i els diputats madrilenys de Podem no ha acabat aquí. La presidenta de l'Assemblea de Madrid ha expulsat del ple la diputada de Podem Vanessa Lillo per interrompre el discurs de Rocío Monasterio sobre immigració després de l'incident i els atacs a Mbaye. Un segon diputat de Podem, Jesús Santos, també ha estat cridat a l'ordre per la presidenta de la cambra, María Eugenia Carballedo.

 

ARXIVAT A:
VoxRacismeUnides PodemComunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut