Barcelona

L'apagada del repetidor de Collserola posa punt final a la televisió analògica

La televisió analògica ja és història. L'apagada dels repetidors analògics del centre emissor de Collserola ha posat punt final aquest dimarts a les 12 del migdia a un important procés de renovació tecnològica, de manera que només es podrà mirar la televisió en format digital. Pràcticament ja s'havia implantat la TDT a tot el territori. Només a l'entorn de l'àrea metropolitana de Barcelona i alguns municipis de les comarques de Lleida i Girona continuaven les emissions en analògic, que arribaven encara a quatre milions d'espectadors.

Actualitzat
L'apagada analògica va començar a Catalunya al juliol de l'any passat, però el camí cap a la TDT va començar molt abans. Va ser necessària l'adaptació i la construcció de centenars de torres de comunicacions per fer arribar el senyal digital arreu del territori.

Els ciutadans van ser fonamentals per al procés. Van haver de canviar o adaptar les antenes, i adquirir o bé un descodificador digital o bé una televisió nova que ja el portés incorporat. Tot plegat per accedir a un paquet d'uns 35 canals de televisió gratuïts i amb millor qualitat d'imatge, a més de nous continguts interactius que amb el temps s'aniran ampliant.

Les comarques de Girona van ser pioneres en l'apagada analògica i la implantació de la TDT. L'última que ha fet la transició ha estat la Cerdanya. Al camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, l'apagada analògica ja es va completar a finals de febrer, quan es van tancar els principals centres emissors a La Mussara i el Montcaro. També ahir es va completar l'apagada analògica als centres emissors del Pirineu de Lleida.

Per poder atendre els dubtes i les queixes d'aquests primers dies d'apagada analògica, els ciutadans poden trucar al 012 o consultar la pàgina web www.tdt.cat. Es recomana als ciutadans adreçar-se als instal·ladors autoritzats, que són els més indicats per comprovar si les possibles incidències tenen relació amb la cobertura del senyal, o amb problemes de la instal·lació.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut