Barcelona

L'anunci de la marca de roba Desigual amb motiu del Dia de la Mare aixeca polseguera a la xarxa

Misògin, denigrant i perillós són algunes de les crítiques que ha rebut l'anunci de Desigual amb motiu del Dia de la Mare

RedaccióActualitzat

L'anunci de la popular marca de roba catalana Desigual destinat a captar clients de cara al Dia de la Mare ha generat una gran polèmica a les xarxes socials. A l'espot es veu la model fent veure que està embarassada amb un coixí i punxant un preservatiu. Grups de defensa dels drets dels consumidors i moltes dones titllen l'espot de misògin i denigrant i demanen que es retiri pel risc que suposa l'acció que proposa.

Amant dels anuncis que mostren una dona autosuficient i lliure, en aquesta ocasió la firma de moda catalana la situa com l'única amb capacitat de decidir sobre la maternitat en ple debat social per la futura llei de l'avortament. De res li ha servit remarcar que es tracta d'una ficció publicitària a l'hora d'evitar les crítiques.
 


Si el que pretenia la marca era generar polèmica, ho està aconseguint. Això sí, la majoria dels comentaris sobre el seu espot publicitari amb l'etiqueta que proposen, #tudecides, no amaguen compradors desitjosos de tenir una peça de la nova col·lecció, sinó que mostren la indignació d'un gran nombre d'usuaris pel que consideren un anunci misògin i que banalitza la sexualitat.

Fins i tot associacions de dones i de consumidors i algunes cares conegudes demanen a l'empresa tèxtil que retiri l'anunci, no només perquè denigra la figura femenina, sinó pel risc que pot suposar imitar accions com la de punxar preservatius en un moment en què han augmentat els casos de malalties de transmissió sexual.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, és una de les veus que s'ha sumat a les crítiques a un anunci que considera irresponsable.A través del twitter, la consellera retreu a la marca que només vulgui cridar l'atenció i l'insta a buscar altres temàtiques si el que vol és obtenir més vendes. Afegeix que és massa seriós barrejar prevenció i seguretat.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="ca"><p>Irresponsable espot <a href="https://twitter.com/Desigual_ES">@Desigual_ES</a>  Per cridar l&#39;atenció i obtenir més vendes que busquin un altre tema. Prevenció i seguretat, massa seriós</p>&mdash; Neus Munte (@neusmunte) <a href="https://twitter.com/neusmunte/statuses/462484612774895616">May 3, 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut