L'antiga fàbrica Mercedes-Benz serà una superilla d'habitatges i equipaments

Després de 14 anys buida, en aquest superfície equivalent a 7 illes de l'Eixample, s'hi construiran 1.450 pisos

Laura GalanActualitzat

L'antiga fàbrica de la Mercedes-Benz, al barri de Bon Pastor -entre els carrers de Ciutat d'Asunción, Sant Adrià i el passeig de l'Havana- té una superfície equivalent a 7 illes de l'Eixample que es transformarà totalment.

En total són 90.000 metres quadrats que porten 14 anys buits. La gestora immobiliària Conren Tramway n'és la propietària i vol tenir acabat el projecte que ha pactat amb l'Ajuntament de Barcelona el 2026.

La Mercedes del Bon Pastor conservarà un 40% d'activitat econòmica i el 60% restant serà habitatge. Dels 1.450 pisos previstos, el 40% seran en règim de protecció oficial (580) i la resta, lliures. L'objectiu és que la meitat del total siguin de lloguer.

(ACN/Raquel Navarro-Nerea Colomé)

La nau central es reconvertirà en "la nova plaça Mercedes", al voltant de la qual se situaran equipaments com la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava i la seu institucional de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La Fundació Leitat també instal·larà un centre propi que preveu crear 3.000 llocs de treball vinculats a les indústries creatives i 4.0, en un projecte que s'emmarca en l'estratègia global de regeneració urbana dels barris del Besòs.

(David Zorrakino / Europa Press)

Els edificis antics es conservaran per impulsar els polígons industrials de l'entorn i tota la finca es convertirà en un espai de relació ciutadana sense vehicles per on es podrà anar a peu i amb bicicleta, seguint el model de Superilla Barcelona.

Per fer-ho possible, s'ha de canviar la requalificació dels terrenys, que promourà l'ajuntament. L'Ajuntament assegura que no hi posarà diners -el cost l'assumirà la propietat- i que la ciutat es beneficiarà d'aquest projecte.

(David Zorrakino / Europa Press)

L'alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que "la Mercedes serà una nova centralitat" i un exemple "del nou model d'equilibri d'habitatge públic i privat".

La propietat preveu acabar la facultat d'Elisava i la nova seu de la UVIC l'últim trimestre del 2023, i acabar la resta d'edificis per fases entre el 2024 i 2026, i ha insistit que la seva intenció és "no endarrerir el projecte".

 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut