L'antifeixisme es manifesta a Barcelona per "aturar Vox"
L'antifeixisme es manifesta a Barcelona per "aturar Vox"
Barcelona

L'antifeixisme es manifesta a Barcelona per "aturar Vox"

3.500 persones han participat en la manifestació, segons la Guàrdia Urbana

RedaccióActualitzat

Poc abans de les sis de la tarda, la manifestació per aturar la ultradreta, "Aturem Vox", ha començat a caminar des de Jardinets de Gràcia per dirigir-se a la confluència del passeig de Gràcia amb Gran Via. 3.500 persones han participat en la marxa, segons la Guàrdia Urbana.

L'acte ha estat convocat per la plataforma Unitat Contra el Feixisme, que aplega unes 650 entitats, des de petits grups fins a sindicats i partits polítics.

Persones d'orígens molt diferents portaven la pancarta de capçalera: "Contra el feixisme. No passaran". Però a més es podien veure altres pancartes amb els lemes: "Prou racisme" i "Unitat contra el feixisme i el racisme".

Els concentrats a la marxa portaven tot tipus de banderes: catalanes, independentistes, republicanes espanyoles, del moviment LGTBI i de simbologia comunista, entre d'altres. Però com han explicat els organitzadors, avui això no anava de colors sinó que anava d'unitat d'acció contra el feixisme, en clara al·lusió al partit de Vox que la setmana vinent té previst manifestar-se en aquests mateixos carrers de Barcelona.

 

 

Encara que les forces polítiques avui no eren les protagonistes, hi han volgut ser presents:

Chakir el Homrani, conseller de Treball i Afers Socials:

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha reivindicat des de la manifestació contra l'extrema dreta a Barcelona que la solució "sempre és la convivència i la interacció" i que passa per valorar "la diversitat".

Des de la manifestació, el conseller ha assegurat que la societat no vol deixar "cap espai als elements racistes i xenòfobs". El Homrani ha explicat que la mobilització ha de servir per reivindicar la societat diversa i per fer evident que a Catalunya no s'accepta ni el racisme ni "el pensament que parteix de la discriminació, de l'estereotip i de l'estigma".

"No ajuden a crear cohesió social ni convivència".

 

 

Francesc de Dalmases, Junts per Catalunya:

"Nosaltres hem defensat sempre que el feixisme se'l combat políticament des de les institucions, però sobretot se'l combat des dels carrers i hi hem de ser-hi tots. A l'Estat, la ultradreta va més enllà de VOX, hi van les institucions judicials, algunes institucions polítiques i hi van altres partits que malauradament són als parlaments."

Natàlia Sànchez, CUP:

"Sortirem avui i sempre que calgui contra aquestes postures retrògrades que ens recorden la nit més fosca del franquisme. Aquest neofranquisme que pretén marcar l'agenda política del país, les classes populars, les dones, les persones LGTBI. Sortim al carrer a dir ben clar que no passaran."

Gerardo Pisarello, Catalunya en Comú:

"No hi ha democràcia sense rebuig de l'extrema dreta i per això som avui aquí perquè la irrupció de Vox està plena de 'fake news', plena d'afirmacions absolutament falses. Està condicionant l'agenda política i això ens preocupa."

Ferran Pedret, PSC:

"Per donar suport a les mobilitzacions mundials contra el feixisme i el racisme. Pensem que és un moment crucial perquè la gent s'organitzi per combatre els arguments que dona l'extrema dreta."

Minut de silenci per l'atemptat de Christchurch

Quan la manifestació ha arribat a la Gran Via, on s'havia situat l'escenari, s'ha fet un minut de silenci per homenatjar les víctimes de l'atemptat de la mesquita de Christchurch.

El manifest, al qual s'han adherit 350 entitats, l'han llegit dues joves que havien estat menors no acompanyades a càrrec de la Generalitat.

ARXIVAT A:
VoxExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut