L'antic Corte Inglés de la Rambla passarà a mans de Bankinter i inversors locals
Tindrà una gran companyia de lloguer que ocuparà la majoria de plantes com és Primark

L'antic Corte Inglés de la Rambla passarà a mans de Bankinter i inversors locals

Una societat d'inversió el comprarà tot i que IBA capital s'hi quedarà com a gestor 

Iván Gutiérrez (Barcelona)Actualitzat

Nova operació a la plaça Catalunya. Segons ha pogut saber TV3, l'antic Corte Inglés de la Rambla, que també havia estat, entre d'altres, un Marks and Spencer i un Desigual, tornarà a canviar de mans. Ara mateix, l'edifici és propietat del fons estranger IBA Capital (a través de la socimi Zambal) que el va comprar a El Corte Inglés per 80 milions d'euros l'any 2013, en plena crisi.

Ara, aquest fons estaria a punt de traspassar-lo a un vehicle d'inversió liderat per Bankinter, però que ha ofert participacions a inversors locals i institucionals, una mena de "socimització". Tindrà una gran companyia de lloguer que ocuparà la majoria de plantes com és la multinacional irlandesa Primark.

 

És un edifici construït l'any 1876 amb una superfície bruta de 7.253 metres quadrats, i on IBA Capital es quedarà igualment de gestor i amb un lloc al Consell d'Administració.

L'edifici té cinc plantes, amb les quatre principals dedicades al comerç i la cinquena al terciari, a més de dos soterranis que també es poden utilitzar un per "retail" i un altre de magatzem. Al ser un edifici molt cèntric, s'estima que el preu de venda pot superar els 100 milions d'euros, amb rendibilitats de poc més del 3%.

L'edifici ha tingut molts usos, des de ser el Gran Café Continental fins a la Banca Arnús o Banca Central de Barcelona. Marks&Spencer el va comprar i rehabilitar l'any 1999, però dos anys després, se'l va vendre a El Corte Inglés, que va posar un Sfera.

ARXIVAT A:
Mercat immobiliari
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut