El Caire

L'ANP i Hamas pacten celebrar les eleccions generals palestines al maig del 2012

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, i el màxim líder de Hamas, Khalid Meshal, han acordat al Caire celebrar eleccions generals al maig del 2012. El portaveu del Ministeri de l'Interior de l'ANP, Ihab al-Gusain, ho ha anunciat al final de la reunió que Abbas i Meshal han mantingut a la capital egípcia per impulsar la reconciliació palestina.

Actualitzat
El portaveu palestí ha destacat que "hi ha un consens sobre la necessitat de crear l'atmosfera adequada per a la celebració de les eleccions al maig i de posar fi a les disputes polítiques".

Els dos dirigents també han ratificat l'acord sobre la formació d'un govern d'unitat nacional, encara que no han volgut fer públic el repartiment de carteres ni la data en què es constituirà. El 20 de desembre se celebrarà una reunió de totes les faccions palestines, en un lloc encara no decidit, i el 22 d'aquest mes n'hi haurà una altra del comitè executiu de l'Organització per l'Alliberament de Palestina.

Per la seva banda, el portaveu de Hamas a la franja de Gaza, Fauzi Barhum, ha dit que Abbas i Meshal mantindran una altra trobada en el futur que inclourà altres faccions palestines per revisar els assumptes acordats avui, sense especificar si aquesta cita serà la del 20 de desembre.

Barhum ha destacat que "el proper govern ha de ser nacional i reflectir tot el poble palestí i no només a Hamas i Al-Fatah. Serà un executiu amb un programa nacional que preservi els drets del poble palestí fins a la celebració dels comicis".

Des que el 2007 Hamas va aconseguir el control de la franja de Gaza els islamistes governen aquest territori, mentre que el grup nacionalista d'Al-Fatah controla l'executiu de l'ANP a Cisjordània.
Anar al contingut