Pròxim Orient

L'ANP considera la invasió d'Israel "un crim humanitari"

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, considera que la invasió militar d'Israel al sud de Gaza és "un càstig col·lectiu" pel segrest d'un dels seus soldats i "un crim humanitari". El president Abbas ha fet una crida als EUA i a la resta de membres del Quartet de Madrid -la UE, Rússia i l'ONU- perquè intervingui i obligui Israel a replegar les seves tropes del territori autònom palestí.

Actualitzat

Des del govern palestí s'han deixat sentir altres veus, totes unànimes a l'hora de condemnar la invasió militar israeliana. Així, el portaveu del govern palestí, Ghazi Hamad, ha declarat que es tracta d'"un greu error d'Israel, que patirà grans pèrdues i que atempta contra els esforços per alliberar el soldat captiu amb vida".

Un diputat de Hamas, a més, ha fet una crida als palestins "per aixecar els fusells i les armes ja que aquesta és una guerra per als nostres presoners, les nostres vides i la nostra independència".

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, acusa Abbas i el seu primer ministre, Ismail Haniye, de ser "responsables" ministerials del segrest ja que les seves forces de seguretat deixen fer als milicians de Hamas, i assegura que no negociarà l'alliberament de Shalit per un intercanvi de presoners palestins.

Anar al contingut