Un càmera pren imatges d'uns quadres de l'exposició. (Foto:ACN)
El fil conductor de l'exposició és el paisatge des de meitat del segle XIX fins a mitjans XX. (Foto:ACN)
Sant Feliu de Guíxols

L'ànima del paisatge en l'art des de mitjans segle XIX fins a la meitat del XX al monestir de Sant Feliu de Guixols

A partir de diumenge, fins a l'octubre, es podrà visitar al monestir de Sant Feliu de Guíxols l'exposició "Sisley-Kandinsky-Hooper". Són 54 quadres de la col·lecció de Carmen Thyssen que mostra com va canviar la representació del paisatge entre la segona meitat del segle XIX i la segona meitat del segle XX.

RedaccióActualitzat
La segona exposició temporal de la col·lecció Thyssen a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) explora l'ànima del paisatge en l'art des de mitjans segle XIX fins a la meitat del XX.

De la mà d'artistes com Sisley, Kandinsky, Hopper i els catalans Amat i Martí i Alsina, la mostra ressegueix estils artístics com el realisme, l'expressionisme, l'impressionisme o les primeres avantguardes. Hi ha 14 quadres que no s'han vist mai en cap mostra temporal. Entre les estrelles de l'exposició, un dels quadres més coneguts d'Eduard Hooper, el d'un veler, el "Martha McKeen", del 1944.

"Sisley-Kandinsky-Hopper" és la segona exposició que acull l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu, l'embrió del futur museu que la crisi ha congelat. La baronessa ha destacat que s'ha fet l'"esforç necessari" per començar a exposar obra al Baix Empordà.

D'altra banda, la baronessa creu que és "molt important" que el gran espai museístic projectat a Montjuïc compti amb una part de la seva col·lecció. "És important ser-hi, tant per a la col·lecció com per al cognom Thyssen", ha afirmat Carmen Thyssen, que detalla que encara no hi ha cap acord tancat, però que la idea és començar amb una exposició temporal, i ha avançat que aquesta mostra podria comptar amb una cessió de més de 100 quadres. La ciutat de l'art de Montjuïc, que convertirà els pavellons d'Alfons XIII i Victòria Eugènia en museu, compta amb el MNAC, el CaixaForum i la Fundació Mies van der Rohe. "M'agradaria molt que la col·lecció Thyssen també hi fos", ha explicat la baronessa.
Anar al contingut