El cartell del 'Girona, Temps de Flors. A cel obert', on s'hi veu l'àngel de la Catedral que mira més enllà del centre històric.…
El cartell del 'Girona, Temps de Flors. A cel obert', on s'hi veu l'àngel de la Catedral que mira més enllà del centre històric. Cedida aquest 20 d'abril del 2021 (Vertical)

L'àngel de la Catedral que mira més enllà del centre històric il·lustra el 'Girona, Temps de Flors. A cel obert'

Actualitzat

ACN Girona.-L'àngel de la Catedral que mira més enllà del centre històric il·lustra el cartell del 'Girona, Temps de flors. A cel obert'. Com ja és habitual, el dibuix s'ha escollit entre les propostes que han presentat els alumnes de l'institut Santiago Sobrequés. El d'aquest any és obra de l'estudiant de segon de batxillerat Martina Meotto. Aquest 2021, la mostra floral tindrà lloc del 8 al 16 de maig i s'adapta a la pandèmia. Tots els muntatges es faran en espais oberts i s'estendran a nou barris diferents de la ciutat. "El 'Temps de Flors' serà diferent, però el volíem fer com un acte d'optimisme; i aquest cartell transmet aquesta esperança, amb l'àngel protector que se sensibilitza amb la ciutat", ha destacat l'alcaldessa, Marta Madrenas.

L'alcaldessa ha descobert l'obra guanyadora del cartell al costat del director de l'IES, Joan Cumeras. La imatge és un dibuix de l'àngel de la Catedral, amb una corona de flors, i que mira més enllà del centre històric. Un reflex, també, que aquest 2021 el 'Girona, Temps de Flors' arribarà a més barris de la ciutat que mai. "No podrem entrar als patis ni espais patrimonials, per això serà un 'Temps de Flors' a cel obert", ha dit l'alcaldessa, recordant també el nou lema de la mostra floral. Madrenas no ha amagat que, arran de la covid-19, organitzar l'exposició ha estat "tot un repte". Però també ha dit que han volgut fer-la "com un acte d'optimisme, a l'aire i lliure i per diferents barris perquè la gent de la ciutat la pugui gaudir a prop de casa"."I aquest cartell transmet això, aquesta esperança i alegria, amb l'àngel protector que se sensibilitza amb la ciutat i les persones que té als seus peus", ha afegit l'alcaldessa. De fet, aquesta també és la idea que va guiar l'autora a l'hora de fer el dibuix. Segons ha explicat Meotto, amb el cartell ha volgut representar "l'àngel de la Catedral cobrant vida i saludant tota la gent de la ciutat".L'Ajuntament de Girona i l'institut Santiago Sobrequés col·laboren en el projecte del cartell de 'Girona, Temps de Flors' des del 2009. A partir de les propostes de l'alumnat de segon curs de batxillerat artístic, s'escull l'obra que representarà l'exposició floral. "Teníem moltes ganes de fer coses amb una certa normalitat", ha dit el director del centre, agraint als estudiants que estiguin portant "tant bé" les restriccions que genera la pandèmia. "Quan us miro continuo veient llum, alegria i vitalitat, que és el que aporteu vosaltres a 'Temps de Flors'; aquest esdeveniment és intergeneracional i vosaltres en sou el relleu", ha afirmat Cumeras.A l'acte hi ha assistit també la representant de l'Associació Amics de les Flors i dels Jardins de Girona, Montse Galí, com a representant de les entitats organitzadores de 'Girona, Temps de Flors'.A nou barris de la ciutatEnguany, l'esdeveniment començarà el dissabte 8 de maig i s'allargarà fins al 16 de maig. Els projectes expositius es repartiran entre el Barri Vell i els del Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Sant Narcís, Devesa i Santa Eugènia. S'han conservat els espais exteriors originals de la mostra i s'han afegit nous indrets a altres punts de la ciutat a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes.

Anar al contingut