L'ànec Donald, el mític personatge de Disney, celebra el seu 85è aniversari
L'ànec Donald, està d'aniversari

L'ànec Donald, el mític personatge de Disney, celebra el seu 85è aniversari

Creat per Walt Disney, Donald va debutar com a secundari el 9 de juny de 1934

Actualitzat

Un dels personatges més estimats de Disney celebra aniversari. L'ànec Donald fa 85 anys. Va ser el 9 de juny de 1934 quan va aparèixer per primer cop a la pantalla.

El seu nom complet és Donald Fauntleroy. Té un Oscar i una estrella al passeig de la fama. Un ànec vestit de mariner, que mai porta pantalons, només quan es posa un banyador.

Creat per Walt Disney, Donald va debutar com a secundari el 1934 en un curmetratge de la sèrie Silly Symphonies, "La gallineta sàvia". Tres anys més tard, el 1937, va protagonitzar el seu primer curt d'animació titulat "Don Donald"
 


A partir d'aquell moment, no ha parat de guanyar-se la simpatia de nens i nenes de diverses generacions. Fins al punt, d'arribar a rivalitzar, fins i tot, amb el mític ratolí Mickey, al cor dels fanàtics Disney.


La veu: tret clau del personatge

Tot en ell és peculiar, especialment, la seva veu. Gairebé incomprensible, però que ajuda a remarcar el seu caràcter una mica pocavergonya i rabiüt.

L'actor nord-americà Clarence Nash va ser escollit pel mateix Walt Disney per interpretar-lo des del primer curtmetratge. Després de la seva mort, l'encarregat de fer-ho és Tony Anselmo, que va ser entrenat pel mateix Nash.
 


A Espanya, actualment Héctor Lera és qui li posa la veu, des del 1995. Un professor de música que, casualment, va començar a imitar la veu de l'ànec mentre treballava en l'adaptació musical d'un anunci publicitari en un estudi. Un estudi de música que va resultar que també era un estudi de doblatge. Al cap de poc, una treballadora li va trucar per fer una prova. 
 

 


Curiositats del personatge

Al voltant de l'ànec, també s'hi ha creat tot un univers. Com la seva estimada Daisy, els seus nebots, Jaumet, Jordinet i Joanet, el seu adinerat Oncle Garrepa i la resta de personatges que durant més de vuit dècades l'han acompanyat en les seves aventures (i les que encara queden).

 

 

És el personatge Disney que apareix a més llargmetratges d'animació: més de 200. I des del 1995 té un asteroide amb el seu nom, l'Asteroide 12410.

L'any 2013 es van vendre 80 milions de còpies de les seves revistes, amb edicions locals en 16 països d'Europa, l'Orient Mitjà i Àfrica. 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut