Carme Forcadell vota a Sabadell en nou secretariat de l'ANC (ACN)
Carme Forcadell vota a Sabadell en nou secretariat de l'ANC (ACN)
Barcelona

L'ANC vota el nou secretariat que ha de rellevar Carme Forcadell

Jordi Sánchez, adjunt al Síndic de Greuges, és un dels noms que sona amb més força com a substitut de Forcadell

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha votat aquest dissabte el nou secretariat nacional.

Els 35.000 militants de l'entitat han tingut 4 hores al matí per escollir entre 139 candidats. Són els aspirants que han presentat candidatura per ocupar un dels 75 càrrecs possibles del secretariat de l'ANC. D'aquests 75 membres, 25 són de representació nacional i 50 de representació territorial.

També ha votat Carme Forcadell, que no ha volgut pronunciar-se sobre els noms adequats per substituir-la, convençuda que, sigui qui sigui, mantindrà els principis de l'entitat, i el procés continuarà, perquè és un projecte d ela societat civil. Forcadell posa així punt final a la presidència de l'ANC.

Els 139 noms corresponen a candidats territorials i nacionals. Per als 25 llocs de representació nacional s'hi han presentat 56 persones. Entre aquests últims, hi ha l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l'escriptora i traductora nord-americana Liz Castro, i l'adjunt al síndic de greuges, Jordi Sánchez.

Sánchez, vinculat durant molts anys a Iniciativa Verds i exdirigent de la Crida, és un dels noms que ha sonat amb més força aquests últims dies com a substitut de Forcadell.

Tots els candidats hi opten individualment, encara que alguns s'han agrupat en candidatures conjuntes. És el cas d'Alcoberro, Castro i i Sánchez, amb la candidatura "Junts".

Els resultats provisionals se sabran aquest diumenge, i la reunió constitutiva del secretariat, on s'escolliran els principals càrrecs, serà el dissabte 16 de maig.

 

 

Anar al contingut